Gerookte kippenbommetjes

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 5 kipfilets zonder vel
  • 5 jalapenos ontpit,de lengte gesneden
  • 300 g roomkaas
  • 125 g geraspte cheddarkaas
  • 20 plakjes spek
  • barbecuesaus naar keuze
  • 1 handjevol appelrookhout
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de kipfilets in de lengte in dunne repen, elke reep is goed voor een bommetje. Sla met een deegroller de kipfilets tussen bakpapier tot ongeveer 1 cm dik.Je kan ze eventueel ook met de achterkant van het mes iets plat slaan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Was jalapenos, snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Spoel jalapenos voor een tweede keer af. Meng de roomkaas met de chedderkaas. Vul elke jalapeno-helft met het kaasmengsel. Leg de gevulde halve jalapeno, met de kaas naar beneden op de kipfilets en rol de kip rond jalapeno. Wikkel 2 stukjes spek strak om de opgerolde kip.
  • Verwarm de barbecue voor op 180 graden voor indirect gebruik. Voeg het appelrookhout toe. Plaats de kippenbommetjes op het rooster in het indirecte gedeelte. Laat ze ongeveer 25-30 minuten garen. Bestrijk de kippenbommetjes om de 10 minuten in met barbecuesaus. Wanneer ze een kerntemperatuur van 70 graden hebben zijn ze gaar.
  • Haal ze van de barbecue en bestrijk ze nog een keer met de barbecuesaus en serveer.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...