Gerookte kippenbommetjes

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 5 kipfilets zonder vel
  • 5 jalapenos ontpit,de lengte gesneden
  • 300 g roomkaas
  • 125 g geraspte cheddarkaas
  • 20 plakjes spek
  • barbecuesaus naar keuze
  • 1 handjevol appelrookhout
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de kipfilets in de lengte in dunne repen, elke reep is goed voor een bommetje. Sla met een deegroller de kipfilets tussen bakpapier tot ongeveer 1 cm dik.Je kan ze eventueel ook met de achterkant van het mes iets plat slaan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Was jalapenos, snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Spoel jalapenos voor een tweede keer af. Meng de roomkaas met de chedderkaas. Vul elke jalapeno-helft met het kaasmengsel. Leg de gevulde halve jalapeno, met de kaas naar beneden op de kipfilets en rol de kip rond jalapeno. Wikkel 2 stukjes spek strak om de opgerolde kip.
  • Verwarm de barbecue voor op 180 graden voor indirect gebruik. Voeg het appelrookhout toe. Plaats de kippenbommetjes op het rooster in het indirecte gedeelte. Laat ze ongeveer 25-30 minuten garen. Bestrijk de kippenbommetjes om de 10 minuten in met barbecuesaus. Wanneer ze een kerntemperatuur van 70 graden hebben zijn ze gaar.
  • Haal ze van de barbecue en bestrijk ze nog een keer met de barbecuesaus en serveer.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...