
Gerookte kippenbommetjes
Ingrediënten
- 5 kipfilets zonder vel
- 5 jalapenos ontpit,de lengte gesneden
- 300 g roomkaas
- 125 g geraspte cheddarkaas
- 20 plakjes spek
- barbecuesaus naar keuze
- 1 handjevol appelrookhout
- zout en peper
Instructies
- Snijd de kipfilets in de lengte in dunne repen, elke reep is goed voor een bommetje. Sla met een deegroller de kipfilets tussen bakpapier tot ongeveer 1 cm dik.Je kan ze eventueel ook met de achterkant van het mes iets plat slaan. Breng op smaak met peper en zout.
- Was jalapenos, snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Spoel jalapenos voor een tweede keer af. Meng de roomkaas met de chedderkaas. Vul elke jalapeno-helft met het kaasmengsel. Leg de gevulde halve jalapeno, met de kaas naar beneden op de kipfilets en rol de kip rond jalapeno. Wikkel 2 stukjes spek strak om de opgerolde kip.
- Verwarm de barbecue voor op 180 graden voor indirect gebruik. Voeg het appelrookhout toe. Plaats de kippenbommetjes op het rooster in het indirecte gedeelte. Laat ze ongeveer 25-30 minuten garen. Bestrijk de kippenbommetjes om de 10 minuten in met barbecuesaus. Wanneer ze een kerntemperatuur van 70 graden hebben zijn ze gaar.
- Haal ze van de barbecue en bestrijk ze nog een keer met de barbecuesaus en serveer.