Kerrie kipspiesjes met tomaat-yoghurtsaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 750 g kippendijen
  • 120 ml yoghurt
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1,5 tl gemberpoeder of vers geraspte gember
  • 800 g champignons
  • Brassica koolzaadolie

voor de tomaat-yoghurtsaus

  • 1 tomaat
  • 1 lente-ui
  • 8 cm komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml yoghurt
  • 70 ml mayonaise
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Instructies

  • Meng in een schaal de yoghurt, scheutje olie, knoflook, kerriepoeder, chilipoeder en gember.
  • Snijd de kip in blokjes en leg in het mengsel. Dek af en laat 2-4 uur marineren in de koelkast.
  • Snijd de tomaat in blokjes, de lente-ui in ringetjes, snipper de ui, schil en rasp de komkommer en hak de knoflook fijn. Meng met de yoghurt, mayonaise en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze doormidden.
  • Haal de kip uit de marinade. Verwijder de overtollige marinade en rijg de stukjes kip en champignons om en om op de spiesjes.
  • Gril de spiesjes rondom in 5-10 minuten gaar. Ze moeten een kerntemperatuur van 70°C hebben.
  • Serveer de kipspiesjes met de tomaat-yoghurtsaus

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...