
Kerrie kipspiesjes met tomaat-yoghurtsaus
Ingrediënten
- 750 g kippendijen
- 120 ml yoghurt
- 1 tl gehakte knoflook
- 1,5 tl kerriepoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1,5 tl gemberpoeder of vers geraspte gember
- 800 g champignons
- Brassica koolzaadolie
voor de tomaat-yoghurtsaus
- 1 tomaat
- 1 lente-ui
- 8 cm komkommer
- 1 teentje knoflook
- 100 ml yoghurt
- 70 ml mayonaise
- sap van 1 limoen
- zout en peper
Instructies
- Meng in een schaal de yoghurt, scheutje olie, knoflook, kerriepoeder, chilipoeder en gember.
- Snijd de kip in blokjes en leg in het mengsel. Dek af en laat 2-4 uur marineren in de koelkast.
- Snijd de tomaat in blokjes, de lente-ui in ringetjes, snipper de ui, schil en rasp de komkommer en hak de knoflook fijn. Meng met de yoghurt, mayonaise en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze doormidden.
- Haal de kip uit de marinade. Verwijder de overtollige marinade en rijg de stukjes kip en champignons om en om op de spiesjes.
- Gril de spiesjes rondom in 5-10 minuten gaar. Ze moeten een kerntemperatuur van 70°C hebben.
- Serveer de kipspiesjes met de tomaat-yoghurtsaus