Kerrie kipspiesjes met tomaat-yoghurtsaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 750 g kippendijen
  • 120 ml yoghurt
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1,5 tl gemberpoeder of vers geraspte gember
  • 800 g champignons
  • Brassica koolzaadolie

voor de tomaat-yoghurtsaus

  • 1 tomaat
  • 1 lente-ui
  • 8 cm komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml yoghurt
  • 70 ml mayonaise
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Instructies

  • Meng in een schaal de yoghurt, scheutje olie, knoflook, kerriepoeder, chilipoeder en gember.
  • Snijd de kip in blokjes en leg in het mengsel. Dek af en laat 2-4 uur marineren in de koelkast.
  • Snijd de tomaat in blokjes, de lente-ui in ringetjes, snipper de ui, schil en rasp de komkommer en hak de knoflook fijn. Meng met de yoghurt, mayonaise en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze doormidden.
  • Haal de kip uit de marinade. Verwijder de overtollige marinade en rijg de stukjes kip en champignons om en om op de spiesjes.
  • Gril de spiesjes rondom in 5-10 minuten gaar. Ze moeten een kerntemperatuur van 70°C hebben.
  • Serveer de kipspiesjes met de tomaat-yoghurtsaus

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...