
Hasselback aardappelen
Equipment
- aluminium bakje
- marinadekwast
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 1 pakje roomboter
- 10 plakjes ontbijtspek
- 30 g geraspte kaas
- zout en peper
Instructies
- Maak de aardappelen schoon en dep ze droog. Snijd ze in de breedte om de paar millimeter tot twee derde in. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt, de onderkant van de aardappelen moet wel aan elkaar blijven zitten.
- Smeer de aardappelen ruim in met roomboter en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze in het bakje met extra roomboter erbij.
- Zet het bakje op het indirecte gedeelte van de barbecue van ca. 180°C en gaar ze in ca. 90 minuten. Bestrijk ze tijdens het grillen continue met de gesmolten boter.
- Snijd de plakjes spek in reepjes. Voeg vlak voordat de aardappelen gaar zijn het spek op en tussen de aardappelen en bestrooi ruim met de kaas. Ze zijn klaar als de buitenkant van de aardappel mooi krokant is, van binnen mooi gaar en de kaas lekker is gesmolten.