Hasselback aardappelen

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord aardappel, bacon, barbecue, spek
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminium bakje
  • marinadekwast

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 pakje roomboter
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 30 g geraspte kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de aardappelen schoon en dep ze droog. Snijd ze in de breedte om de paar millimeter tot twee derde in. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt, de onderkant van de aardappelen moet wel aan elkaar blijven zitten.
  • Smeer de aardappelen ruim in met roomboter en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze in het bakje met extra roomboter erbij.
  • Zet het bakje op het indirecte gedeelte van de barbecue van ca. 180°C en gaar ze in ca. 90 minuten. Bestrijk ze tijdens het grillen continue met de gesmolten boter.
  • Snijd de plakjes spek in reepjes. Voeg vlak voordat de aardappelen gaar zijn het spek op en tussen de aardappelen en bestrooi ruim met de kaas. Ze zijn klaar als de buitenkant van de aardappel mooi krokant is, van binnen mooi gaar en de kaas lekker is gesmolten.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...