Karamelbanaan met popcorn en spek

Recept afdrukken
Gang Desserts
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumfolie
  • aluminiumbak (optioneel)

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 1 reep melkchocolade
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • kant-en-klare karamelsaus
  • 300 g popcorn
  • vanille-ijs

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor tot ca. 200°C graden en richt indirect in.
  • Gril de plakjes spek op de barbecue totdat deze mooi krokant zijn.
  • Snijd een rechthoek uit de bovenzijde van de bananen. Haal het schilletje weg. Hol ze een beetje uit en druk ze iets uit elkaar.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en vul hiermee de bananen.
  • Maak rondjes van aluminiumfolie en leg hierop de banaan. Zet ze op het indirecte gedeelte van de barbecue. Laat de banaan garen totdat hij mooi zacht is geworden. Zet eventueel een aluminiumbak onder de bananen om eventuele gesmolten chocolade op te vangen.
  • Leg het krokante spek op een stuk keukenpapier om het overtollige vet op te vangen. Als het spek afgekoeld is, snijd ze in kleine stukjes.
  • Leg de banaan in het midden van het bord, besprenkel met popcorn, karamelsaus en de stukjes gerookte spek. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...