Verwarm de barbecue voor tot ca. 200°C graden en richt indirect in.
Gril de plakjes spek op de barbecue totdat deze mooi krokant zijn.
Snijd een rechthoek uit de bovenzijde van de bananen. Haal het schilletje weg. Hol ze een beetje uit en druk ze iets uit elkaar.
Hak de chocolade in kleine stukjes en vul hiermee de bananen.
Maak rondjes van aluminiumfolie en leg hierop de banaan. Zet ze op het indirecte gedeelte van de barbecue. Laat de banaan garen totdat hij mooi zacht is geworden. Zet eventueel een aluminiumbak onder de bananen om eventuele gesmolten chocolade op te vangen.
Leg het krokante spek op een stuk keukenpapier om het overtollige vet op te vangen. Als het spek afgekoeld is, snijd ze in kleine stukjes.
Leg de banaan in het midden van het bord, besprenkel met popcorn, karamelsaus en de stukjes gerookte spek. Serveer met een bolletje vanille-ijs.