Abrikoos-worstspiesjes met salie

Recept afdrukken
Gang Borrelhapje
Trefwoord abrikoos, barbecueworst, bbq bite, bbq-snack, borrelhapje, chorizo, salie
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kerntemperatuurmeter
  • 1 handjevol rookchips

Ingrediënten

  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 el mosterd
  • 16 kleine worstjes of 6 grote worstjes
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 16 verse salieblaadjes

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 150°C.
  • Gebruik je grote worsten, snijd ze dan eerst in 3 stukken. Snijd de abrikozen doormidden.
  • Leg de plakjes ontbijtspek op je werktafel en bestrijk ze met mosterd en leg er 2 abrikooshelftjes en een blaadje salie op.
  • Wikkel het spek eromheen.
  • Voeg het rookhout toe. Gril de worstjes in 15-20 minuten mooi gaar (kerntemperatuur 65°C).

Video

Notities

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...