Abrikoos-worstspiesjes met salie

Recept afdrukken
Gang Borrelhapje
Trefwoord abrikoos, barbecueworst, bbq bite, bbq-snack, borrelhapje, chorizo, salie
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kerntemperatuurmeter
  • 1 handjevol rookchips

Ingrediënten

  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 el mosterd
  • 16 kleine worstjes of 6 grote worstjes
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 16 verse salieblaadjes

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 150°C.
  • Gebruik je grote worsten, snijd ze dan eerst in 3 stukken. Snijd de abrikozen doormidden.
  • Leg de plakjes ontbijtspek op je werktafel en bestrijk ze met mosterd en leg er 2 abrikooshelftjes en een blaadje salie op.
  • Wikkel het spek eromheen.
  • Voeg het rookhout toe. Gril de worstjes in 15-20 minuten mooi gaar (kerntemperatuur 65°C).

Video

Notities

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...