Bavette-saté met pittige pindasaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bavette, pindakaas, pindasaus, pittig, rode peper, rundvlees, sate, sateetje, satesaus, satespies
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • houten satéprikkers
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 500 g bavette
  • 1 citroengrasstengel
  • 3 cm stuk gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 el palmsuiker
  • 1/4 tl zout

pittige pindasaus

  • 80 ml kippenbouillon
  • 2 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl honing
  • 1 tl srirachasaus
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 teentje knoflook fijngeperst

Instructies

  • Snijd de bavette in dunne reepjes.
  • Doe de citroengras, gember, knoflook en sjalotje in een keukenmachine en meng tot een gladde massa. Doe het mengsel in een kom en voeg de kurkuma, komijn, koriander, palmsuiker en zout toe.
  • Meng de bavette erdoor. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.
  • Rijg de reepjes bavette in de lengte aan een satéprikker. Gebruik je houten stokjes, week deze dan eerst 30 minuten in koud water.
  • Maak de pittige pindasaus. Meng alle ingrediënten in de pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Wel blijven roeren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 180-200°C. Gril ze rondom, ca. 2-3 minuten per kant. Serveer met de pindasaus, garneer gebakken uitjes of pinda’s.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...