
Bavette-saté met pittige pindasaus
Equipment
- houten satéprikkers
- gietijzeren pan
Ingrediënten
- 500 g bavette
- 1 citroengrasstengel
- 3 cm stuk gember
- 1 teentje knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 el palmsuiker
- 1/4 tl zout
pittige pindasaus
- 80 ml kippenbouillon
- 2 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 2 tl honing
- 1 tl srirachasaus
- 1 tl geraspte gember
- 1 teentje knoflook fijngeperst
Instructies
- Snijd de bavette in dunne reepjes.
- Doe de citroengras, gember, knoflook en sjalotje in een keukenmachine en meng tot een gladde massa. Doe het mengsel in een kom en voeg de kurkuma, komijn, koriander, palmsuiker en zout toe.
- Meng de bavette erdoor. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.
- Rijg de reepjes bavette in de lengte aan een satéprikker. Gebruik je houten stokjes, week deze dan eerst 30 minuten in koud water.
- Maak de pittige pindasaus. Meng alle ingrediënten in de pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Wel blijven roeren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 180-200°C. Gril ze rondom, ca. 2-3 minuten per kant. Serveer met de pindasaus, garneer gebakken uitjes of pinda’s.