Philly Stromboli

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans, Italiaans
Trefwoord beef&steak, cheddar, deep pan pizza, flat iron, kaas, pizza, rundvlees, steak
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • pizzasteen
  • deegroller
  • plancha (of anders een skillet)

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klaar rol pizzadeeg
  • 300 g flat iron steak
  • olijfolie
  • 75 g geraspte jong belegen kaas
  • 75 g geraspte cheddar
  • 1 ui
  • ½ paprika
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Instructies

  • Richt je bbq in met een plancha en verwarm voor op 180-220°C.
  • Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika in lange dunne reepjes.
  • Doe een scheutje olie op de plancha en fruit de paprika, ui en als laatste doe je de knoflook erbij. Doe nu een klont boter erbij en smelt de kazen erdoor. Haal van de bbq.
  • Smeer de steak in met olie en gril kort op het rooster, voor even een grillstreep. Haal de steak van de bbq en snijd in dunne reepjes.
  • Bouw nu de bbq om en leg er de pizzasteen en laat ze voorverwarmen op 220°C.
  • Rol het deeg uit en snijd doormidden, zodat je twee helften hebt.
  • Beleg het deeg met de reepjes vlees, houd de randen vrij. Bestrooi met zout en peper.
  • Leg het groentemengsel op het vlees. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg op.
  • Snijd de bovenkant schuin in (dan kan hij zijn vocht kwijtraken) en bestrijk met een beetje olie.
  • Leg de stromboli op de pizzasteen en bak in ca. 20 minuten mooi gaar.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Napoleon Grills gemaakt. Wij gebruik in dit recept de TravelQ Pro285X.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...