
Philly Stromboli
Equipment
- pizzasteen
- deegroller
- plancha (of anders een skillet)
Ingrediënten
- 1 kant-en-klaar rol pizzadeeg
- 300 g flat iron steak
- olijfolie
- 75 g geraspte jong belegen kaas
- 75 g geraspte cheddar
- 1 ui
- ½ paprika
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
Instructies
- Richt je bbq in met een plancha en verwarm voor op 180-220°C.
- Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika in lange dunne reepjes.
- Doe een scheutje olie op de plancha en fruit de paprika, ui en als laatste doe je de knoflook erbij. Doe nu een klont boter erbij en smelt de kazen erdoor. Haal van de bbq.
- Smeer de steak in met olie en gril kort op het rooster, voor even een grillstreep. Haal de steak van de bbq en snijd in dunne reepjes.
- Bouw nu de bbq om en leg er de pizzasteen en laat ze voorverwarmen op 220°C.
- Rol het deeg uit en snijd doormidden, zodat je twee helften hebt.
- Beleg het deeg met de reepjes vlees, houd de randen vrij. Bestrooi met zout en peper.
- Leg het groentemengsel op het vlees. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg op.
- Snijd de bovenkant schuin in (dan kan hij zijn vocht kwijtraken) en bestrijk met een beetje olie.
- Leg de stromboli op de pizzasteen en bak in ca. 20 minuten mooi gaar.