Cajun surf & turf burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord broodje hamburger, burger, cajun, grillen, hamburger
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • hamburgerpers
  • kernthermometer

Ingrediënten

hamburger

  • 600 g rundergehakt
  • neutrale olie
  • 4 el cajunkruiden
  • 12 tijgergarnalen gepeld en zonder kop
  • 4 hamburgerbroodjes
  • little gem

hete saus

  • 250 ml mayonaise
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl sriracha saus
  • 1 tl worcestersaus
  • zout en peper

Instructies

  • Breng het gehakt op smaak met 2 eetlepels cajunkruiden. Vorm er burgers van 150 gram van en zet in de koelkast weg totdat je gaat grillen.
  • Meng de ingrediënten voor de hete saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Dep de garnalen droog en smeer ze in met olie en bestrooi met 2 eetlepels cajunkruiden.
  • Richt de barbecue in met een indirect en directe gedeelte en verwarm tot 250°C.
  • Smeer de hamburgers rondom in met olie. Gril de hamburgers gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt. Leg ze eventueel op het indirecte gedeelte als het te hard gaat.
  • Bak tegelijkertijd de garnalen en gril ze ook in 3 minuten per kant, totdat ze mooi roze kleuren.
  • Snijd de broodjes doormidden en gril even kort op de barbecue.
  • Beleg de onderkant van de broodjes met een beetje little gem. Leg hier de burgers op. Doe een eetlepel hete saus op de burger en leg daarna op elke burger 3 garnalen, nog een beetje hete saus en de bovenkant van het broodje.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. Echt Goed.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...