
Cajun surf & turf burger
Equipment
- hamburgerpers
- kernthermometer
Ingrediënten
hamburger
- 600 g rundergehakt
- neutrale olie
- 4 el cajunkruiden
- 12 tijgergarnalen gepeld en zonder kop
- 4 hamburgerbroodjes
- little gem
hete saus
- 250 ml mayonaise
- 1 tl cajunkruiden
- 1 tl sriracha saus
- 1 tl worcestersaus
- zout en peper
Instructies
- Breng het gehakt op smaak met 2 eetlepels cajunkruiden. Vorm er burgers van 150 gram van en zet in de koelkast weg totdat je gaat grillen.
- Meng de ingrediënten voor de hete saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Dep de garnalen droog en smeer ze in met olie en bestrooi met 2 eetlepels cajunkruiden.
- Richt de barbecue in met een indirect en directe gedeelte en verwarm tot 250°C.
- Smeer de hamburgers rondom in met olie. Gril de hamburgers gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt. Leg ze eventueel op het indirecte gedeelte als het te hard gaat.
- Bak tegelijkertijd de garnalen en gril ze ook in 3 minuten per kant, totdat ze mooi roze kleuren.
- Snijd de broodjes doormidden en gril even kort op de barbecue.
- Beleg de onderkant van de broodjes met een beetje little gem. Leg hier de burgers op. Doe een eetlepel hete saus op de burger en leg daarna op elke burger 3 garnalen, nog een beetje hete saus en de bovenkant van het broodje.