Cajun surf & turf burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord broodje hamburger, burger, cajun, grillen, hamburger
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • hamburgerpers
  • kernthermometer

Ingrediënten

hamburger

  • 600 g rundergehakt
  • neutrale olie
  • 4 el cajunkruiden
  • 12 tijgergarnalen gepeld en zonder kop
  • 4 hamburgerbroodjes
  • little gem

hete saus

  • 250 ml mayonaise
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl sriracha saus
  • 1 tl worcestersaus
  • zout en peper

Instructies

  • Breng het gehakt op smaak met 2 eetlepels cajunkruiden. Vorm er burgers van 150 gram van en zet in de koelkast weg totdat je gaat grillen.
  • Meng de ingrediënten voor de hete saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Dep de garnalen droog en smeer ze in met olie en bestrooi met 2 eetlepels cajunkruiden.
  • Richt de barbecue in met een indirect en directe gedeelte en verwarm tot 250°C.
  • Smeer de hamburgers rondom in met olie. Gril de hamburgers gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt. Leg ze eventueel op het indirecte gedeelte als het te hard gaat.
  • Bak tegelijkertijd de garnalen en gril ze ook in 3 minuten per kant, totdat ze mooi roze kleuren.
  • Snijd de broodjes doormidden en gril even kort op de barbecue.
  • Beleg de onderkant van de broodjes met een beetje little gem. Leg hier de burgers op. Doe een eetlepel hete saus op de burger en leg daarna op elke burger 3 garnalen, nog een beetje hete saus en de bovenkant van het broodje.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. Echt Goed.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...