gietijzeren pan gietijzeren of aardewerken schaaltjes
Ingrediënten
1ananas
sap en rasp van 1 limoen
1tlvanille essence
2elbruine suiker
1tlchilivlokken
3-4elwater
1handjevolwalnoten en pecannoten
!vreselijke marshmallows
1zakmarshmallows
1zakjeM&M’s
banaan of aardbeien
koekjes om mee te dippen Bastogne, chocokoekjes
Instructies
Verwarm de barbecue voor op 140°C en richt in voor de indirecte methode.
Rasp de schil van de limoen. Pers het limoensap boven een kom. Meng met 1 theelepel vanille essence, de limoenrasp, de bruine suiker en de chilivlokken. Voeg 3-4 eetlepels water toe, totdat het de dikte van een papje heeft.
Snijd de ananas in vieren en verwijder de harde kern. Smeer de ananas in met het suikermengsel. Houd nog wel wat suikermengsel over voor het karamelliseren van de noten.
Rooster de walnoten en de pecannoten in de pan op het barbecuerooster. Voeg het suikermengsel toe en laat op laag vuur karamelliseren tot de suiker een goudbruine kleur krijgt.
Leg ondertussen de ananas met het snijvlak op het rooster en zorg dat er een mooie grillstreep op komt. Serveer de ananasparten met de karamelnoten.
Bereiding vreselijke marshmallows: zet een schaaltje op de barbecue. Doe in elke schaaltje een paar marshmallows en garneer naar keuze met plakjes banaan, aardbei of M&M’s. Wanneer de marshmallows lekker gesmolten zijn haal je het van de barbecue. En dippen maar met de koekjes. Let wel op dat het schaaltje en de marshmallows nog heet zijn.
Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...
Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...