Ananastoet met vreselijke marshmallows

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord ananas, chocolade, marshmallow, nagerecht
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan gietijzeren of aardewerken schaaltjes

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl chilivlokken
  • 3-4 el water
  • 1 handjevol walnoten en pecannoten

!vreselijke marshmallows

  • 1 zak marshmallows
  • 1 zakje M&M’s
  • banaan of aardbeien
  • koekjes om mee te dippen Bastogne, chocokoekjes

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 140°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Rasp de schil van de limoen. Pers het limoensap boven een kom. Meng met 1 theelepel vanille essence, de limoenrasp, de bruine suiker en de chilivlokken. Voeg 3-4 eetlepels water toe, totdat het de dikte van een papje heeft.
  • Snijd de ananas in vieren en verwijder de harde kern. Smeer de ananas in met het suikermengsel. Houd nog wel wat suikermengsel over voor het karamelliseren van de noten.
  • Rooster de walnoten en de pecannoten in de pan op het barbecuerooster. Voeg het suikermengsel toe en laat op laag vuur karamelliseren tot de suiker een goudbruine kleur krijgt.
  • Leg ondertussen de ananas met het snijvlak op het rooster en zorg dat er een mooie grillstreep op komt. Serveer de ananasparten met de karamelnoten.
  • Bereiding vreselijke marshmallows: zet een schaaltje op de barbecue. Doe in elke schaaltje een paar marshmallows en garneer naar keuze met plakjes banaan, aardbei of M&M’s. Wanneer de marshmallows lekker gesmolten zijn haal je het van de barbecue. En dippen maar met de koekjes. Let wel op dat het schaaltje en de marshmallows nog heet zijn.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...