gietijzeren pan gietijzeren of aardewerken schaaltjes
Ingrediënten
1ananas
sap en rasp van 1 limoen
1tlvanille essence
2elbruine suiker
1tlchilivlokken
3-4elwater
1handjevolwalnoten en pecannoten
!vreselijke marshmallows
1zakmarshmallows
1zakjeM&M’s
banaan of aardbeien
koekjes om mee te dippen Bastogne, chocokoekjes
Instructies
Verwarm de barbecue voor op 140°C en richt in voor de indirecte methode.
Rasp de schil van de limoen. Pers het limoensap boven een kom. Meng met 1 theelepel vanille essence, de limoenrasp, de bruine suiker en de chilivlokken. Voeg 3-4 eetlepels water toe, totdat het de dikte van een papje heeft.
Snijd de ananas in vieren en verwijder de harde kern. Smeer de ananas in met het suikermengsel. Houd nog wel wat suikermengsel over voor het karamelliseren van de noten.
Rooster de walnoten en de pecannoten in de pan op het barbecuerooster. Voeg het suikermengsel toe en laat op laag vuur karamelliseren tot de suiker een goudbruine kleur krijgt.
Leg ondertussen de ananas met het snijvlak op het rooster en zorg dat er een mooie grillstreep op komt. Serveer de ananasparten met de karamelnoten.
Bereiding vreselijke marshmallows: zet een schaaltje op de barbecue. Doe in elke schaaltje een paar marshmallows en garneer naar keuze met plakjes banaan, aardbei of M&M’s. Wanneer de marshmallows lekker gesmolten zijn haal je het van de barbecue. En dippen maar met de koekjes. Let wel op dat het schaaltje en de marshmallows nog heet zijn.
Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...
Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...
BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...
BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...