
Ananastoet met vreselijke marshmallows
Equipment
- gietijzeren pan gietijzeren of aardewerken schaaltjes
Ingrediënten
- 1 ananas
- sap en rasp van 1 limoen
- 1 tl vanille essence
- 2 el bruine suiker
- 1 tl chilivlokken
- 3-4 el water
- 1 handjevol walnoten en pecannoten
!vreselijke marshmallows
- 1 zak marshmallows
- 1 zakje M&M’s
- banaan of aardbeien
- koekjes om mee te dippen Bastogne, chocokoekjes
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 140°C en richt in voor de indirecte methode.
- Rasp de schil van de limoen. Pers het limoensap boven een kom. Meng met 1 theelepel vanille essence, de limoenrasp, de bruine suiker en de chilivlokken. Voeg 3-4 eetlepels water toe, totdat het de dikte van een papje heeft.
- Snijd de ananas in vieren en verwijder de harde kern. Smeer de ananas in met het suikermengsel. Houd nog wel wat suikermengsel over voor het karamelliseren van de noten.
- Rooster de walnoten en de pecannoten in de pan op het barbecuerooster. Voeg het suikermengsel toe en laat op laag vuur karamelliseren tot de suiker een goudbruine kleur krijgt.
- Leg ondertussen de ananas met het snijvlak op het rooster en zorg dat er een mooie grillstreep op komt. Serveer de ananasparten met de karamelnoten.
- Bereiding vreselijke marshmallows: zet een schaaltje op de barbecue. Doe in elke schaaltje een paar marshmallows en garneer naar keuze met plakjes banaan, aardbei of M&M’s. Wanneer de marshmallows lekker gesmolten zijn haal je het van de barbecue. En dippen maar met de koekjes. Let wel op dat het schaaltje en de marshmallows nog heet zijn.