BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord barbecue snack, broodje hamburger, buikspek, gehakt, gehaktbrood, rundergehakt
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • pan
  • kernthermometer
  • houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 el bbq-rub
  • 2 uien
  • bbq-saus
  • zout en peper

satésaus

  • 150 g pindakaas
  • 2 el mirin
  • el sojasaus
  • 2 tl honing
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 80 ml kokend water

Instructies

  • Richt de barbecue in met een indirect en directe gedeelte en verwarm tot 250°C.
  • Breng het gehakt op smaak met de barbecuerub en vorm drie grote stevige ballen.
  • Smeer de ballen in met een beetje olie en gril ze op de bbq tot een kerntemperatuur van ca. 54°C is bereikt. Leg ze eventueel op het indirecte gedeelte als het te hard gaat.
  • Snijd de uien in dikke plakken van ca. 1 cm. Smeer ze in met olie en bestrooi met bbq-rub. Gril de uien op het directe gedeelte mooi goudbruin en krokant.
  • Maak ondertussen de pindasaus. Meng hiervoor in een pan de ingrediënten (behalve het warme water). Het wordt nu een papje. Leng dit nu aan het warme water en zet eventueel nog op de bbq om het door te warmen.
  • Serveer de pinda-saus over de berenklauw en serveer direct.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Pit Boss.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...