
BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw
Equipment
- pan
- kernthermometer
- houten satéprikkers
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 el bbq-rub
- 2 uien
- bbq-saus
- zout en peper
satésaus
- 150 g pindakaas
- 2 el mirin
- 2½ el sojasaus
- 2 tl honing
- ½ tl knoflookpoeder
- 80 ml kokend water
Instructies
- Richt de barbecue in met een indirect en directe gedeelte en verwarm tot 250°C.
- Breng het gehakt op smaak met de barbecuerub en vorm drie grote stevige ballen.
- Smeer de ballen in met een beetje olie en gril ze op de bbq tot een kerntemperatuur van ca. 54°C is bereikt. Leg ze eventueel op het indirecte gedeelte als het te hard gaat.
- Snijd de uien in dikke plakken van ca. 1 cm. Smeer ze in met olie en bestrooi met bbq-rub. Gril de uien op het directe gedeelte mooi goudbruin en krokant.
- Maak ondertussen de pindasaus. Meng hiervoor in een pan de ingrediënten (behalve het warme water). Het wordt nu een papje. Leng dit nu aan het warme water en zet eventueel nog op de bbq om het door te warmen.
- Serveer de pinda-saus over de berenklauw en serveer direct.