BBQ-carnitas in bao buns

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord broodje pulled pork, carnitas, procureur
Bereidingstijd 4 uur
Porties 6 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • Dutch Oven

Ingrediënten

  • procureur van ca. 1100 gram
  • bbq-rub
  • little gem
  • bao buns
  • lente-ui

kruidenmengsel

  • 2 el basterdsuiker
  • 1 el oregano
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 sinaasappel
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper

koolsalade

  • sap van 1limoen
  • 3 el olie
  • 1 tl suiker
  • 1/2 rode kool
  • 1 zakje julienne wortel
  • zout en peper

Instructies

  • Bereid de bbq voor op de directe methode met een temperatuur van 180°C.
  • Smeer het vlees in met olie en de bbq-rub.
  • Gril het vlees in 8-10 minuten rondom mooi bruin en leg daarna op een snijplank.
  • Verlaag de temperatuur van de bbq naar 160°C.
  • Snijd het vlees in stukken van ca. 5 cm en doe ze in de pan. Bestrooi met de suiker, oregano, komijn- en paprikapoeder.
  • Snijd de ui en sinaasappel in parten en de peper in ringetjes. Doe de ui, peper, fijngeperste knoflook en laurierblaadjes er ook bij. Knijp de sinaasappelpartje eerst uit en leg dan in de pan.
  • Zet de pan op het indirecte gedeelte en doe de deksel erop. Laat dit ca 3 uur garen totdat je het vlees met twee vorken kunt plukken.
  • Snijd voor de koolsalade de rode kool fijn en meng met de wortel, limoensap, olie, suiker, zout en peper. Zet koud weg.
  • Haal de pan van de bbq en breng de bbq naar een temperatuur (direct) van 230°C en leg er een plancha/bakplaat op.
  • Haal het vlees uit de pan en zeef de fond, bewaar de fond.
  • Pluk het vlees met twee vorken. Bak het vlees op de plancha en voeg wat eetlepels van de fond en bbq-saus toe.
  • Serveer het vlees in een bao-buns met een beetje koolsla.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Pit Boss gemaakt, #pitbossnation.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...