BBQ-carnitas in bao buns

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord broodje pulled pork, carnitas, procureur
Bereidingstijd 4 uur
Porties 6 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • Dutch Oven

Ingrediënten

  • procureur van ca. 1100 gram
  • bbq-rub
  • little gem
  • bao buns
  • lente-ui

kruidenmengsel

  • 2 el basterdsuiker
  • 1 el oregano
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 sinaasappel
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper

koolsalade

  • sap van 1limoen
  • 3 el olie
  • 1 tl suiker
  • 1/2 rode kool
  • 1 zakje julienne wortel
  • zout en peper

Instructies

  • Bereid de bbq voor op de directe methode met een temperatuur van 180°C.
  • Smeer het vlees in met olie en de bbq-rub.
  • Gril het vlees in 8-10 minuten rondom mooi bruin en leg daarna op een snijplank.
  • Verlaag de temperatuur van de bbq naar 160°C.
  • Snijd het vlees in stukken van ca. 5 cm en doe ze in de pan. Bestrooi met de suiker, oregano, komijn- en paprikapoeder.
  • Snijd de ui en sinaasappel in parten en de peper in ringetjes. Doe de ui, peper, fijngeperste knoflook en laurierblaadjes er ook bij. Knijp de sinaasappelpartje eerst uit en leg dan in de pan.
  • Zet de pan op het indirecte gedeelte en doe de deksel erop. Laat dit ca 3 uur garen totdat je het vlees met twee vorken kunt plukken.
  • Snijd voor de koolsalade de rode kool fijn en meng met de wortel, limoensap, olie, suiker, zout en peper. Zet koud weg.
  • Haal de pan van de bbq en breng de bbq naar een temperatuur (direct) van 230°C en leg er een plancha/bakplaat op.
  • Haal het vlees uit de pan en zeef de fond, bewaar de fond.
  • Pluk het vlees met twee vorken. Bak het vlees op de plancha en voeg wat eetlepels van de fond en bbq-saus toe.
  • Serveer het vlees in een bao-buns met een beetje koolsla.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Pit Boss gemaakt, #pitbossnation.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...