
BBQ-carnitas in bao buns
Equipment
- kernthermometer
- Dutch Oven
Ingrediënten
- procureur van ca. 1100 gram
- bbq-rub
- little gem
- bao buns
- lente-ui
kruidenmengsel
- 2 el basterdsuiker
- 1 el oregano
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 laurierblaadjes
- 1 sinaasappel
- 4 el olijfolie
- zout en peper
koolsalade
- sap van 1limoen
- 3 el olie
- 1 tl suiker
- 1/2 rode kool
- 1 zakje julienne wortel
- zout en peper
Instructies
- Bereid de bbq voor op de directe methode met een temperatuur van 180°C.
- Smeer het vlees in met olie en de bbq-rub.
- Gril het vlees in 8-10 minuten rondom mooi bruin en leg daarna op een snijplank.
- Verlaag de temperatuur van de bbq naar 160°C.
- Snijd het vlees in stukken van ca. 5 cm en doe ze in de pan. Bestrooi met de suiker, oregano, komijn- en paprikapoeder.
- Snijd de ui en sinaasappel in parten en de peper in ringetjes. Doe de ui, peper, fijngeperste knoflook en laurierblaadjes er ook bij. Knijp de sinaasappelpartje eerst uit en leg dan in de pan.
- Zet de pan op het indirecte gedeelte en doe de deksel erop. Laat dit ca 3 uur garen totdat je het vlees met twee vorken kunt plukken.
- Snijd voor de koolsalade de rode kool fijn en meng met de wortel, limoensap, olie, suiker, zout en peper. Zet koud weg.
- Haal de pan van de bbq en breng de bbq naar een temperatuur (direct) van 230°C en leg er een plancha/bakplaat op.
- Haal het vlees uit de pan en zeef de fond, bewaar de fond.
- Pluk het vlees met twee vorken. Bak het vlees op de plancha en voeg wat eetlepels van de fond en bbq-saus toe.
- Serveer het vlees in een bao-buns met een beetje koolsla.