Gekruide lamsrack met citrussalade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, bloedsinaasappel, citrus, egrillen, grapefruit, lamsrack, lamsvlees, sevo, sinaasappel
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • olijfolie

rub

  • 2 tl zout
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kardemom
  • ½ tl chiliflakes
  • ½ tl zwarte peper

citrussalade

  • 1 bloedsinaasappelen
  • 1 sinaasappel
  • 1 grapefruit
  • 2 lente-uitjes
  • 8 muntblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing

dressing

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de bbq in voor de directe en indirecte bereiding en verwarm voor op 150-180°C.
  • Laat de lamsrack op kamertemperatuur komen. Meng de kruiden van het kruidenmengsel in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Wrijf dit mengsel over de lamsrack.
  • Gril de lamsrack eerst aan op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 48°C is bereikt. Gril hem daarna op het directe gedeelte naar een kerntemperatuur van 52°C.
  • Haal de lamsrack daarna van de bbq en laat voor 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Maak de citrussalade door alle vruchten ‘a vif’ te snijden. Dus snijd partjes van de geschilde vruchten. Doe ze in een schaal en meng met de in ringetjes gesneden lente-ui en grofgehakte muntblaadjes. Breng op smaak met olijfolie, witte wijnazijn en honing
  • Roer door de Griekse yoghurt, de geraspte knoflook, 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de lamsrack op een plank en serveer met de citrussalade en bedruppel met de dressing.

Notities

Wij gebruiken de Sevo eBBQ.
Deze video is i.s.m. Severin gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...