Gekruide lamsrack met citrussalade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, bloedsinaasappel, citrus, egrillen, grapefruit, lamsrack, lamsvlees, sevo, sinaasappel
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • olijfolie

rub

  • 2 tl zout
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kardemom
  • ½ tl chiliflakes
  • ½ tl zwarte peper

citrussalade

  • 1 bloedsinaasappelen
  • 1 sinaasappel
  • 1 grapefruit
  • 2 lente-uitjes
  • 8 muntblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing

dressing

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de bbq in voor de directe en indirecte bereiding en verwarm voor op 150-180°C.
  • Laat de lamsrack op kamertemperatuur komen. Meng de kruiden van het kruidenmengsel in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Wrijf dit mengsel over de lamsrack.
  • Gril de lamsrack eerst aan op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 48°C is bereikt. Gril hem daarna op het directe gedeelte naar een kerntemperatuur van 52°C.
  • Haal de lamsrack daarna van de bbq en laat voor 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Maak de citrussalade door alle vruchten ‘a vif’ te snijden. Dus snijd partjes van de geschilde vruchten. Doe ze in een schaal en meng met de in ringetjes gesneden lente-ui en grofgehakte muntblaadjes. Breng op smaak met olijfolie, witte wijnazijn en honing
  • Roer door de Griekse yoghurt, de geraspte knoflook, 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de lamsrack op een plank en serveer met de citrussalade en bedruppel met de dressing.

Notities

Wij gebruiken de Sevo eBBQ.
Deze video is i.s.m. Severin gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...