
Gekruide lamsrack met citrussalade
Equipment
- kernthermometer
Ingrediënten
- 2 lamsracks
- olijfolie
rub
- 2 tl zout
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen kardemom
- ½ tl chiliflakes
- ½ tl zwarte peper
citrussalade
- 1 bloedsinaasappelen
- 1 sinaasappel
- 1 grapefruit
- 2 lente-uitjes
- 8 muntblaadjes
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el honing
dressing
- 250 ml Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Richt de bbq in voor de directe en indirecte bereiding en verwarm voor op 150-180°C.
- Laat de lamsrack op kamertemperatuur komen. Meng de kruiden van het kruidenmengsel in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Wrijf dit mengsel over de lamsrack.
- Gril de lamsrack eerst aan op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 48°C is bereikt. Gril hem daarna op het directe gedeelte naar een kerntemperatuur van 52°C.
- Haal de lamsrack daarna van de bbq en laat voor 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Maak de citrussalade door alle vruchten ‘a vif’ te snijden. Dus snijd partjes van de geschilde vruchten. Doe ze in een schaal en meng met de in ringetjes gesneden lente-ui en grofgehakte muntblaadjes. Breng op smaak met olijfolie, witte wijnazijn en honing
- Roer door de Griekse yoghurt, de geraspte knoflook, 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de lamsrack op een plank en serveer met de citrussalade en bedruppel met de dressing.