BBQ-breadpudding

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord brood, buikspek, kaas, ontbijt, ontbijtspek
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 skillet
  • 1 bbq-bestendige schaal (of skillet)

Ingrediënten

  • 1 oud brood bijvoorbeeld ciabatta, focaccia
  • 2 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 1 rode ui
  • 125 g spekblokjes
  • 100 g cheddar
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 jalapeños
  • 1 handvol peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 150-180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Snijd het brood in grove vierkantjes, snipper de ui, snijd de cheddar in blokjes, de pepertjes in ringetjes en hak de peterselie fijn.
  • Klop de slagroom met de 2 eieren los.
  • Verdeel het brood, cheddar, pepertjes en het eimengsel in een pan en laat 30 minuten staan.
  • Doe een scheut olie in een skillet of schaal en fruit de rode ui en spekblokjes. Voeg dit toe aan het broodmengsel (na de 30 minuten). Bedek met de geraspte kaas.
  • Zet de skillet in de bbq, sluit de deksel en laat dit 30 minuten op het indirecte gedeelte garen.
  • Haal de skillet uit de bbq, garneer met de fijngehakte peterselie en serveer direct.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Napoleon gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...