
BBQ-breadpudding
Equipment
- 1 skillet
- 1 bbq-bestendige schaal (of skillet)
Ingrediënten
- 1 oud brood bijvoorbeeld ciabatta, focaccia
- 2 eieren
- 200 ml slagroom
- 1 rode ui
- 125 g spekblokjes
- 100 g cheddar
- 100 g geraspte kaas
- 2 jalapeños
- 1 handvol peterselie fijngehakt
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 150-180°C en richt in voor de indirecte methode.
- Snijd het brood in grove vierkantjes, snipper de ui, snijd de cheddar in blokjes, de pepertjes in ringetjes en hak de peterselie fijn.
- Klop de slagroom met de 2 eieren los.
- Verdeel het brood, cheddar, pepertjes en het eimengsel in een pan en laat 30 minuten staan.
- Doe een scheut olie in een skillet of schaal en fruit de rode ui en spekblokjes. Voeg dit toe aan het broodmengsel (na de 30 minuten). Bedek met de geraspte kaas.
- Zet de skillet in de bbq, sluit de deksel en laat dit 30 minuten op het indirecte gedeelte garen.
- Haal de skillet uit de bbq, garneer met de fijngehakte peterselie en serveer direct.