Smokey whisky chickenwings

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord chicken wings, kip, kip op de bbq, kippenvleugels, rookoven, smokey
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • gietijzeren pan
  • handjevol rookhout

Ingrediënten

  • 12 kippenvleugels
  • kippenrub naar keuze
  • zonnebloemolie

whisky-bbqsaus

  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 125 ml whisky
  • ½ el tomatenpuree
  • 200 ml ketchup
  • 100 g bruine suiker
  • 80 ml azijn
  • 4 el Worcestershire-saus
  • ½ el zout
  • ½ tl zwarte peper
  • ¼ tl cayennepeper
  • een paar scheutjes tabasco optioneel

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de direct methode.
  • Smeer de kippenvleugels in met olie en wrijf de rub er royaal mee in.
  • Voeg het rookhout toe. Leg de wings op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
  • Snipper voor de saus de ui en knoflook. Verwarm in de pan een scheutje olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de whisky toe en laat 3 minuten koken.
  • Doe dan de tomatenpuree erbij en roer goed door. Nu mogen de overige ingrediënten erbij. Laat de saus 15-20 minuten koken. Zeef eventueel de saus.
  • Lak op het laatst de vleugels in met de saus. Haal de kip van de barbecue en serveer met de saus.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Kiprecepten.nl 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...