
Smokey whisky chickenwings
Equipment
- kernthermometer
- gietijzeren pan
- handjevol rookhout
Ingrediënten
- 12 kippenvleugels
- kippenrub naar keuze
- zonnebloemolie
whisky-bbqsaus
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 125 ml whisky
- ½ el tomatenpuree
- 200 ml ketchup
- 100 g bruine suiker
- 80 ml azijn
- 4 el Worcestershire-saus
- ½ el zout
- ½ tl zwarte peper
- ¼ tl cayennepeper
- een paar scheutjes tabasco optioneel
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de direct methode.
- Smeer de kippenvleugels in met olie en wrijf de rub er royaal mee in.
- Voeg het rookhout toe. Leg de wings op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
- Snipper voor de saus de ui en knoflook. Verwarm in de pan een scheutje olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de whisky toe en laat 3 minuten koken.
- Doe dan de tomatenpuree erbij en roer goed door. Nu mogen de overige ingrediënten erbij. Laat de saus 15-20 minuten koken. Zeef eventueel de saus.
- Lak op het laatst de vleugels in met de saus. Haal de kip van de barbecue en serveer met de saus.