Smokey whisky chickenwings

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord chicken wings, kip, kip op de bbq, kippenvleugels, rookoven, smokey
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • gietijzeren pan
  • handjevol rookhout

Ingrediënten

  • 12 kippenvleugels
  • kippenrub naar keuze
  • zonnebloemolie

whisky-bbqsaus

  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 125 ml whisky
  • ½ el tomatenpuree
  • 200 ml ketchup
  • 100 g bruine suiker
  • 80 ml azijn
  • 4 el Worcestershire-saus
  • ½ el zout
  • ½ tl zwarte peper
  • ¼ tl cayennepeper
  • een paar scheutjes tabasco optioneel

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de direct methode.
  • Smeer de kippenvleugels in met olie en wrijf de rub er royaal mee in.
  • Voeg het rookhout toe. Leg de wings op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
  • Snipper voor de saus de ui en knoflook. Verwarm in de pan een scheutje olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de whisky toe en laat 3 minuten koken.
  • Doe dan de tomatenpuree erbij en roer goed door. Nu mogen de overige ingrediënten erbij. Laat de saus 15-20 minuten koken. Zeef eventueel de saus.
  • Lak op het laatst de vleugels in met de saus. Haal de kip van de barbecue en serveer met de saus.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Kiprecepten.nl 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...