Warmgerookte flank steak met pittige kaasvulling

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, beef&steak, flank, jalapeno, kaas, rode peper
Bereidingstijd 2 uur 15 min
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • rookoven
  • rookmot beech
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 flank steak
  • 2 el barbecuerub
  • zout en peper
  • 6-8 plakjes Parmaham
  • 4 jalapeño pepers
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handjevol spinazie
  • 200 g geraspte cheddar
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Vlinder het vlees zodat er een grotere dunnere lap ontstaat we de overige ingrediënten op kunnen leggen.
  • Beleg met de plakjes Parmaham, bestrooi met de rub. Leg hier de doormidden gesneden jalapeño pepers, de in ringen gesneden ui, fijngeperste knoflook, spinazie en ten slotte de kaas.
  • Rol het op en bindt vast met het slagerstouw.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 120°C en rook de flank steak tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt (ca. 2 uur).
  • Haal het vlees uit de rookoven, laat 10 minuten rusten. Snijd in mooie plakken en serveren maar.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. Borniak Rookovens.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...