Warmgerookte flank steak met pittige kaasvulling

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, beef&steak, flank, jalapeno, kaas, rode peper
Bereidingstijd 2 uur 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • rookoven
  • rookmot beech
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 flank steak
  • 2 el barbecuerub
  • zout en peper
  • 6-8 plakjes Parmaham
  • 4 jalapeño pepers
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handjevol spinazie
  • 200 g geraspte cheddar
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Vlinder het vlees zodat er een grotere dunnere lap ontstaat we de overige ingrediënten op kunnen leggen.
  • Beleg met de plakjes Parmaham, bestrooi met de rub. Leg hier de doormidden gesneden jalapeño pepers, de in ringen gesneden ui, fijngeperste knoflook, spinazie en ten slotte de kaas.
  • Rol het op en bindt vast met het slagerstouw.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 120°C en rook de flank steak tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt (ca. 2 uur).
  • Haal het vlees uit de rookoven, laat 10 minuten rusten. Snijd in mooie plakken en serveren maar.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. Borniak Rookovens.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...