Warmgerookte flank steak met pittige kaasvulling

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, beef&steak, flank, jalapeno, kaas, rode peper
Bereidingstijd 2 uur 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • rookoven
  • rookmot beech
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 flank steak
  • 2 el barbecuerub
  • zout en peper
  • 6-8 plakjes Parmaham
  • 4 jalapeño pepers
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handjevol spinazie
  • 200 g geraspte cheddar
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Vlinder het vlees zodat er een grotere dunnere lap ontstaat we de overige ingrediënten op kunnen leggen.
  • Beleg met de plakjes Parmaham, bestrooi met de rub. Leg hier de doormidden gesneden jalapeño pepers, de in ringen gesneden ui, fijngeperste knoflook, spinazie en ten slotte de kaas.
  • Rol het op en bindt vast met het slagerstouw.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 120°C en rook de flank steak tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt (ca. 2 uur).
  • Haal het vlees uit de rookoven, laat 10 minuten rusten. Snijd in mooie plakken en serveren maar.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. Borniak Rookovens.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...