
Warmgerookte flank steak met pittige kaasvulling
Equipment
- slagerstouw
- rookoven
- rookmot beech
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 flank steak
- 2 el barbecuerub
- zout en peper
- 6-8 plakjes Parmaham
- 4 jalapeño pepers
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 handjevol spinazie
- 200 g geraspte cheddar
- 2 el olijfolie
Instructies
- Vlinder het vlees zodat er een grotere dunnere lap ontstaat we de overige ingrediënten op kunnen leggen.
- Beleg met de plakjes Parmaham, bestrooi met de rub. Leg hier de doormidden gesneden jalapeño pepers, de in ringen gesneden ui, fijngeperste knoflook, spinazie en ten slotte de kaas.
- Rol het op en bindt vast met het slagerstouw.
- Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 120°C en rook de flank steak tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt (ca. 2 uur).
- Haal het vlees uit de rookoven, laat 10 minuten rusten. Snijd in mooie plakken en serveren maar.