
Gegrilde kip met citroen
Equipment
- blender
- 1 handjevol rookhout
- kippenstandaard
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 hele kip
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el peterselie
- 2 el rozemarijn
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 2 citroenen
- olijfolie
- zout en peper
- chutney voor erbij
Instructies
- Zout de kip een avond van tevoren en zet afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
- Mix in de blender de ui, knoflook, de verse kruiden, de paprikapoeder, olie en zout en peper.
- Snijd een citroen in partjes en leg ze in de buikholte van de kip.
- Voeg tussen de huid en de borst het kruidenmengsel.
- Steek de kip op de standaard (of leg op de barbecue) en zet op het indirecte gedeelte van de barbecue.
- Voeg het rookhout toe en sluit de deksel.
- Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C. Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten voordat je de kip gaat aansnijden.