Gegrilde kip met citroen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord kip op de bbq, kiprecept
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Rusttijd / Brine 1 dag
Porties 4 personen

Equipment

  • blender
  • 1 handjevol rookhout
  • kippenstandaard
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el peterselie
  • 2 el rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 citroenen
  • olijfolie
  • zout en peper
  • chutney voor erbij

Instructies

  • Zout de kip een avond van tevoren en zet afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
  • Mix in de blender de ui, knoflook, de verse kruiden, de paprikapoeder, olie en zout en peper.
  • Snijd een citroen in partjes en leg ze in de buikholte van de kip.
  • Voeg tussen de huid en de borst het kruidenmengsel.
  • Steek de kip op de standaard (of leg op de barbecue) en zet op het indirecte gedeelte van de barbecue.
  • Voeg het rookhout toe en sluit de deksel.
  • Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C. Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten voordat je de kip gaat aansnijden.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...