Trefwoord basilicum, chorizo, deep pan pizza, pizza, salami, tomaten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 2 minutenmin
Totale tijd 17 minutenmin
Porties 1pizza
Equipment
gietijzeren koekenpan
Ooni Koda 16 gasoven https://bit.ly/3Pi0XBh
Ingrediënten
300gdeegbol
1blik gepelde mutti tomaten
1elItaliaanse kruiden
½ui
6-8plakjessalamichorizo
6plakjesham
3plakjesParmaham
½zakjegeraspte kaas
½bolmozzarella
Instructies
Verwarm je Ooni voor op 250°C.
Snijd de ui in fijne ringen en scheur de mozzarella. Meng de tomaten met de Italiaanse kruiden, snijd de tomaten eventueel fijner of pureer de saus.
Rol je deegbol uit en bedek hiermee de gietijzeren pan. Bedek ook de rand.
Beleg de onderkant royaal met de geraspte kaas. Leg hierop de uienringen, salami, ham, chorizo, mozzarella. Bedek dit met de saus en verspreid dit met een lepel.
Schuif naar links achter voor een goede eerste aanzet en verschuif de pan na een paar minuten naar voren. De pizza is gaar in ca. 15 minuten.
Haal de pizza uit de pan, drapeer de Parmaham erover snijd in punten en serveer direct.
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...
Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...
Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...