Deep pan pizza charcuterie

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord basilicum, chorizo, deep pan pizza, pizza, salami, tomaten
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 17 min
Porties 1 pizza

Equipment

  • gietijzeren koekenpan
  • Ooni Koda 16 gasoven https://bit.ly/3Pi0XBh

Ingrediënten

  • 300 g deegbol
  • 1 blik gepelde mutti tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • ½ ui
  • 6-8 plakjes salami chorizo
  • 6 plakjes ham
  • 3 plakjes Parmaham
  • ½ zakje geraspte kaas
  • ½ bol mozzarella

Instructies

  • Verwarm je Ooni voor op 250°C.
  • Snijd de ui in fijne ringen en scheur de mozzarella. Meng de tomaten met de Italiaanse kruiden, snijd de tomaten eventueel fijner of pureer de saus.
  • Rol je deegbol uit en bedek hiermee de gietijzeren pan. Bedek ook de rand.
  • Beleg de onderkant royaal met de geraspte kaas. Leg hierop de uienringen, salami, ham, chorizo, mozzarella. Bedek dit met de saus en verspreid dit met een lepel.
  • Schuif naar links achter voor een goede eerste aanzet en verschuif de pan na een paar minuten naar voren. De pizza is gaar in ca. 15 minuten.
  • Haal de pizza uit de pan, drapeer de Parmaham erover snijd in punten en serveer direct.

Notities

Deze video is i.s.m Ooni. 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...