
Deep pan pizza charcuterie
Equipment
- gietijzeren koekenpan
- Ooni Koda 16 gasoven https://bit.ly/3Pi0XBh
Ingrediënten
- 300 g deegbol
- 1 blik gepelde mutti tomaten
- 1 el Italiaanse kruiden
- ½ ui
- 6-8 plakjes salami chorizo
- 6 plakjes ham
- 3 plakjes Parmaham
- ½ zakje geraspte kaas
- ½ bol mozzarella
Instructies
- Verwarm je Ooni voor op 250°C.
- Snijd de ui in fijne ringen en scheur de mozzarella. Meng de tomaten met de Italiaanse kruiden, snijd de tomaten eventueel fijner of pureer de saus.
- Rol je deegbol uit en bedek hiermee de gietijzeren pan. Bedek ook de rand.
- Beleg de onderkant royaal met de geraspte kaas. Leg hierop de uienringen, salami, ham, chorizo, mozzarella. Bedek dit met de saus en verspreid dit met een lepel.
- Schuif naar links achter voor een goede eerste aanzet en verschuif de pan na een paar minuten naar voren. De pizza is gaar in ca. 15 minuten.
- Haal de pizza uit de pan, drapeer de Parmaham erover snijd in punten en serveer direct.