
Honingmosterd kipfilets omwikkeld met spek
Equipment
- kernthermometer
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 8 lange plakken spek
- zonnebloemolie
- zout en peper
honingmosterdmarinade
- ½ el Dijon-mosterd
- 3 el honing
- 2 tl appelciderazijn
- 2 tl tabasco je kunt zo pittig en heet gaan als je wilt!
topping
- 1 rode ui
- handjevol verse koriander
- 2-3 el ingelegde jalapeno’s
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt met een direct en indirect gedeelte.
- Meng de ingredienten van de marinade en leg de kipfilets erin. Laat 30 minuten (of een nacht)marineren.
- Bereid de topping voor door de rode ui, koriander en jalapeno’s fijn te hakken. Zet apart.
- Zet de kipfilets eerst op het directe gedeelte kort aan voor en zorg voor een mooie grillstreep. Haal ze dan van de barbecue en rol ze in met het spek.
- Let de kipfilets dan terug op het indirecte gedeelte en gaar tot tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
- Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Strooi de topping over de kipfilets en serveer direct.