Honingmosterd kipfilets omwikkeld met spek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord honing, kipfilet, mosterd, spek
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 8 lange plakken spek
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

honingmosterdmarinade

  • ½ el Dijon-mosterd
  • 3 el honing
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 tl tabasco je kunt zo pittig en heet gaan als je wilt!

topping

  • 1 rode ui
  • handjevol verse koriander
  • 2-3 el ingelegde jalapeno’s

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt met een direct en indirect gedeelte.
  • Meng de ingredienten van de marinade en leg de kipfilets erin. Laat 30 minuten (of een nacht)marineren.
  • Bereid de topping voor door de rode ui, koriander en jalapeno’s fijn te hakken. Zet apart.
  • Zet de kipfilets eerst op het directe gedeelte kort aan voor en zorg voor een mooie grillstreep. Haal ze dan van de barbecue en rol ze in met het spek.
  • Let de kipfilets dan terug op het indirecte gedeelte en gaar tot tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
  • Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Strooi de topping over de kipfilets en serveer direct.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Kiprecepten.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...