Honingmosterd kipfilets omwikkeld met spek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord honing, kipfilet, mosterd, spek
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 8 lange plakken spek
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

honingmosterdmarinade

  • ½ el Dijon-mosterd
  • 3 el honing
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 tl tabasco je kunt zo pittig en heet gaan als je wilt!

topping

  • 1 rode ui
  • handjevol verse koriander
  • 2-3 el ingelegde jalapeno’s

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt met een direct en indirect gedeelte.
  • Meng de ingredienten van de marinade en leg de kipfilets erin. Laat 30 minuten (of een nacht)marineren.
  • Bereid de topping voor door de rode ui, koriander en jalapeno’s fijn te hakken. Zet apart.
  • Zet de kipfilets eerst op het directe gedeelte kort aan voor en zorg voor een mooie grillstreep. Haal ze dan van de barbecue en rol ze in met het spek.
  • Let de kipfilets dan terug op het indirecte gedeelte en gaar tot tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
  • Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Strooi de topping over de kipfilets en serveer direct.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Kiprecepten.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...