Honingmosterd kipfilets omwikkeld met spek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord honing, kipfilet, mosterd, spek
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 8 lange plakken spek
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

honingmosterdmarinade

  • ½ el Dijon-mosterd
  • 3 el honing
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 tl tabasco je kunt zo pittig en heet gaan als je wilt!

topping

  • 1 rode ui
  • handjevol verse koriander
  • 2-3 el ingelegde jalapeno’s

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt met een direct en indirect gedeelte.
  • Meng de ingredienten van de marinade en leg de kipfilets erin. Laat 30 minuten (of een nacht)marineren.
  • Bereid de topping voor door de rode ui, koriander en jalapeno’s fijn te hakken. Zet apart.
  • Zet de kipfilets eerst op het directe gedeelte kort aan voor en zorg voor een mooie grillstreep. Haal ze dan van de barbecue en rol ze in met het spek.
  • Let de kipfilets dan terug op het indirecte gedeelte en gaar tot tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
  • Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Strooi de topping over de kipfilets en serveer direct.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Kiprecepten.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...