Verwarm de boter in de gietijzeren pan op de barbecue, beide soorten suiker, chocola en de stroop. Roer door tot de boter en de chocolade zijn gesmolten. De suiker hoeft niet opgelost te zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm/kamertemperatuur.
Klop de eieren luchtig en voeg het chocolademengsel toe en mix tot een egaal mengsel. Voeg langzaam de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en roer dit goed door elkaar. Mix de bloem niet te lang door het beslag, want dan worden de brownies minder smeuïg.
Bekleed de bodem van een gietijzeren koekenpan met bakpapier en vet de randen in met boter. Giet het beslag in de pan (skillet) en strijk glad. Verwarm de barbecue tot 190°C en bak de brownie in 25 minuten gaar.
Ondertussen verwarm je de sauspan en voeg je de suiker en het water toe. Roer het geheel even door. Laat dan koken zonder roeren totdat het mengsel verkleurd tot lichtbruin en haal van de warmtebron af. Voeg de slagroom, whisky en zout al roerend toe totdat het een geheel is. Laat een beetje afkoelen en giet over de warme brownie.