BBQ Gourmet

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord biefstuk, brood, burger, camembert, gamba, garnaal, lamsrack, ossenhaas, parmaham, salie, varkensvlees, wagyu vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • olie
  • zout en peper

lamsvlees

  • 8 stukjes gourmet lamsvlees t-bone
  • 1 potje knoflookmosterd

tournedos rossini

  • 8 stukjes gourmet tournedos
  • 1 potje Spaanse Iberico pate

wagyuburger met camembert

  • 8 gourmet wagyuburgers
  • 1 set fleur-de-camembert

knoflookgarnalen

  • 8 gourmet knoflookgarnalen
  • 1 bakje zeekraal

varkenshaas saltimbocca

  • 8 stuks gourmet Iberico varkenshaas
  • 8 plakjes Iberico ham
  • 8 blaadjes salie
  • 8 cocktailprikkers

Instructies

  • Zet de Quickstarter in de Tabl’O en vul met 20 kokosbriketten en 3 aanmaakblokjes. Steek aan. Na ongeveer 20 minuten zullen de kokosbrikketten een grijze aslaag hebben. Verdeel met de tang de kokosbrikketten in de Tabl’O. Zet de kookplaat erop en bedien de ventilatiegaten voor de juiste temperatuur.
  • Smeer het lamsvlees in met de knoflookmosterd en leg ze op een schaaltje.
  • Leg de tournedos, wagyuburgers en de knoflookgarnalen, zeekraal op eigen schaaltjes.
  • Leg een blaadje salie op het varkensvlees en wikkel dit vast met de ham. Zet eventueel vast met een cocktailprikker. Leg ook op een schaaltje.
  • Haal de set Fleur de camembert uit de verpakking en zet op de bbq. Laat rustig warm worden.
  • Schenk een beetje olie op de bakplaat. Bak de verschillende items op de bakplaat. Serveer de gegrilde tournedos met een lepel paté erop. Snijd voor de broodjes wagyburger, het broodje open, leg hier de wagyu burger in met een beetje van de warme camembert.
  • Smakelijk eten!

Video

Notities

Extra nodig
  • gourmetstel, wij gebruiken de Tabl’O.
Wij gebruiken het gourmet BBQ vlees van Beef&Steek, klik hier het assortiment.
En ook deze items gebruiken wij van Beef&Steak voor onze BBQ Gourmet:

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...