BBQ Gourmet

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord biefstuk, brood, burger, camembert, gamba, garnaal, lamsrack, ossenhaas, parmaham, salie, varkensvlees, wagyu vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • olie
  • zout en peper

lamsvlees

  • 8 stukjes gourmet lamsvlees t-bone
  • 1 potje knoflookmosterd

tournedos rossini

  • 8 stukjes gourmet tournedos
  • 1 potje Spaanse Iberico pate

wagyuburger met camembert

  • 8 gourmet wagyuburgers
  • 1 set fleur-de-camembert

knoflookgarnalen

  • 8 gourmet knoflookgarnalen
  • 1 bakje zeekraal

varkenshaas saltimbocca

  • 8 stuks gourmet Iberico varkenshaas
  • 8 plakjes Iberico ham
  • 8 blaadjes salie
  • 8 cocktailprikkers

Instructies

  • Zet de Quickstarter in de Tabl’O en vul met 20 kokosbriketten en 3 aanmaakblokjes. Steek aan. Na ongeveer 20 minuten zullen de kokosbrikketten een grijze aslaag hebben. Verdeel met de tang de kokosbrikketten in de Tabl’O. Zet de kookplaat erop en bedien de ventilatiegaten voor de juiste temperatuur.
  • Smeer het lamsvlees in met de knoflookmosterd en leg ze op een schaaltje.
  • Leg de tournedos, wagyuburgers en de knoflookgarnalen, zeekraal op eigen schaaltjes.
  • Leg een blaadje salie op het varkensvlees en wikkel dit vast met de ham. Zet eventueel vast met een cocktailprikker. Leg ook op een schaaltje.
  • Haal de set Fleur de camembert uit de verpakking en zet op de bbq. Laat rustig warm worden.
  • Schenk een beetje olie op de bakplaat. Bak de verschillende items op de bakplaat. Serveer de gegrilde tournedos met een lepel paté erop. Snijd voor de broodjes wagyburger, het broodje open, leg hier de wagyu burger in met een beetje van de warme camembert.
  • Smakelijk eten!

Video

Notities

Extra nodig
  • gourmetstel, wij gebruiken de Tabl’O.
Wij gebruiken het gourmet BBQ vlees van Beef&Steek, klik hier het assortiment.
En ook deze items gebruiken wij van Beef&Steak voor onze BBQ Gourmet:

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...