Sweet Baby Ray’s barbecuesaus of een barbecuesaus naar keuze
zout
Instructies
Verwarm de barbecue voor op 220°C en richt in voor de indirecte methode.
Leg een velletje bakpapier in de ovenschaal. Verdeel de frietjes over de ovenschaal en bestrooi ze met een beetje zout. Zet de schaal op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel. Bak de frietjes in 20 minuten gaar.
Smeer de kippendijen in met de koolzaadolie en bestrooi met de barbecuerub. Gril de kippendijen op directe warmte, zorg voor een mooie grillstreep. Leg dan de kippendijen op het indirecte gedeelte en gaar door tot een kerntemperatuur van 70°C.
Haal de kippendijen van de barbecue en snijd in plakjes.
Verdeel de plakjes kippendijen en de kaas over de frietjes en verdeel er een beetje barbecuesaus over. Zet terug in de barbecue en verwarm het geheel tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer het gerecht eventueel met fijngesneden lente-uitjes. Serveer direct.
Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...
Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...
Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...