BBQ kaasfrietjes met gegrilde kippendijen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ovenschaal
  • 1 velletje bakpapier
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 zak verse friet
  • 1 zakje geraspte cheddarkaas
  • Brassica Bak en Braad koolzaadolie
  • 350 g kippendijen
  • 2 el barbecuerub naar keuze
  • Sweet Baby Ray’s barbecuesaus of een barbecuesaus naar keuze
  • zout

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 220°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Leg een velletje bakpapier in de ovenschaal. Verdeel de frietjes over de ovenschaal en bestrooi ze met een beetje zout. Zet de schaal op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel. Bak de frietjes in 20 minuten gaar.
  • Smeer de kippendijen in met de koolzaadolie en bestrooi met de barbecuerub. Gril de kippendijen op directe warmte, zorg voor een mooie grillstreep. Leg dan de kippendijen op het indirecte gedeelte en gaar door tot een kerntemperatuur van 70°C.
  • Haal de kippendijen van de barbecue en snijd in plakjes.
  • Verdeel de plakjes kippendijen en de kaas over de frietjes en verdeel er een beetje barbecuesaus over. Zet terug in de barbecue en verwarm het geheel tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer het gerecht eventueel met fijngesneden lente-uitjes. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...