
Kip taquitos
Equipment
- kernthermometer
Ingrediënten
- 400 g kippendijen
- 2 el barbecuerub naar keuze
- 50 g roomkaas
- barbecuesaus
- 200 g geraspte kaas
- 2 lente-uitjes
- 1 klein blikje mais
- 4 tortillas
- olie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 200°C en richt in op indirecte methode.
- Smeer de kippendijen in met olijfolie en een beetje barbecuerub. Gril de kippendijen gaar tot een kerntemperatuur van 70°C.
- Pluk de kippendijen. Snijd de lente-ui in ringetjes. Giet de mais af. Meng in een kom de roomkaas met de geplukte kip, 2 eetlepels barbecuesaus, mais, kaas en lente-ui. Breng op smaak met zout en peper. Houd iets kaas achter.
- Beleg de tortilla met het kippenmengsel en rol het strak op. Doe dit met alle tortilla’s. Smeer de rol in met een beetje olie.
- Leg de tortillarol op het indirecte gedeelte barbecue, besprenkel met een beetje kaas en gril in 8-10 minuten mooi goudbruin en knapperig.
- Haal ze van de barbecue en serveer direct.