Kip-ananasspies

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kippendijen
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4

Equipment

  • spiesjes
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 450 g kippendijen
  • ½ ananas

marinade

  • scheutje Brassica koolzaadolie
  • 240 ml sojasaus
  • 135 g bruine bastardsuiker
  • 50 g lente-ui
  • 1 tl sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de ingredienten voor de marinade in een kom en voeg de blokjes kip toe. Laat dit minimaal 2 uur, het liefst een nacht, in de koelkast marineren.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Gebruik je houten satéprikkers? Week deze dan eerst 30 minuten in koud water.
  • Snijd de schil van de ananas en verwijder de harde kern. Snijd de ananas in even grote stukjes als de kipblokjes. Neem een satéprikker en rijg er om en om een kipstukje en een ananasstukje aan, totdat de spiesjes vol zijn.
  • Rooster de kipspiesjes in ongeveer 6 minuten rondom gaar op de barbecue. Zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt, meet dit met een kernthermometer. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...