Kip-ananasspies

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kippendijen
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4

Equipment

  • spiesjes
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 450 g kippendijen
  • ½ ananas

marinade

  • scheutje Brassica koolzaadolie
  • 240 ml sojasaus
  • 135 g bruine bastardsuiker
  • 50 g lente-ui
  • 1 tl sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de ingredienten voor de marinade in een kom en voeg de blokjes kip toe. Laat dit minimaal 2 uur, het liefst een nacht, in de koelkast marineren.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Gebruik je houten satéprikkers? Week deze dan eerst 30 minuten in koud water.
  • Snijd de schil van de ananas en verwijder de harde kern. Snijd de ananas in even grote stukjes als de kipblokjes. Neem een satéprikker en rijg er om en om een kipstukje en een ananasstukje aan, totdat de spiesjes vol zijn.
  • Rooster de kipspiesjes in ongeveer 6 minuten rondom gaar op de barbecue. Zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt, meet dit met een kernthermometer. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...