Romige Toscaanse kipschotel

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord BBQ Style, kip, kippendijen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen
  • Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • 250 ml kookroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 g verse spinazie
  • 50 g zongedroogde tomaten

Instructies

  • Voor de romige Toscaanse kipschotel verwarm je je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Snijd de kippendijen een of twee keer doormidden, afhankelijk van de grote.
  • Zet de pan op het rooster met een scheutje koolzaadolie.
  • Bak de kip in 3-5 minuten aan, tot elke kant mooi bruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Doe nu in de pan de slagroom, kippenbouillon, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas.
  • Roer voorzichtig tot het begint in te dikken.
  • Voeg de spinazie en de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten toe.
  • Laat het sudderen tot de spinazie begint te slinken
  • Doe de kip terug in de pan en zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt.
  • Serveer met pasta of met stokbrood.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...