Romige Toscaanse kipschotel

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord BBQ Style, kip, kippendijen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen
  • Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • 250 ml kookroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 g verse spinazie
  • 50 g zongedroogde tomaten

Instructies

  • Voor de romige Toscaanse kipschotel verwarm je je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Snijd de kippendijen een of twee keer doormidden, afhankelijk van de grote.
  • Zet de pan op het rooster met een scheutje koolzaadolie.
  • Bak de kip in 3-5 minuten aan, tot elke kant mooi bruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Doe nu in de pan de slagroom, kippenbouillon, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas.
  • Roer voorzichtig tot het begint in te dikken.
  • Voeg de spinazie en de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten toe.
  • Laat het sudderen tot de spinazie begint te slinken
  • Doe de kip terug in de pan en zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt.
  • Serveer met pasta of met stokbrood.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...