
Bife de tira met pico de gallo
Equipment
- ziplock
- kernthermometer
Ingrediënten
- 700 g bife de tira lange steak van entrecote
marinade
- 125 ml olijfolie
- 80 ml sojasaus
- 80 ml citroensap
- 60 ml worcestersaus
- 60 g basterdsuiker
- 2 el knoflookpoeder
- 1 el gerookte paprika
- 1 el zwarte peper
- 1 el uienpoeder
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 el mosterd
- 1 tl zout
- ¼ tl chilivlokken
pico de gallo
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 paprika
- ½ bosje verse koriander
- sap van 1 limoen
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de marinade met elkaar en doe met het vlees in een ziplock zak of bak. Laat dit in de koelkast 8 uur marineren.
- Laat het vlees een uur voor het grillen op kamertemperatuur komen.
- Verwijder voor de pico de gallo het vruchtvlees van de tomaat en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook, snijd de rode peper in ringetjes (verwijder wel de zaadjes). Haal de zaadlijst uit de paprika en snijd deze ook in kleine blokjes. Hak de koriander fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met het limoensap, scheut olijfolie, zout en peper. Zet koud weg.
- Richt de barbecue in met een direct gedeelte en verwarm tot 180°.
- Leg het vlees op het directe gedeelte en gaar tot een kerntemperatuur van 54°C. Haal het vlees van de bbq en laat 10 minuten rusten.
- Trancheer het vlees en serveer met de pico de gallo.