Bife de tira

Bife de tira met pico de gallo

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken braziliaans
Trefwoord bife de tira, campingaz, direct, egrillen, entrecote, pico de gallo
Voorbereidingstijd 8 uur
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 700 g bife de tira lange steak van entrecote

marinade

  • 125 ml olijfolie
  • 80 ml sojasaus
  • 80 ml citroensap
  • 60 ml worcestersaus
  • 60 g basterdsuiker
  • 2 el knoflookpoeder
  • 1 el gerookte paprika
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 el mosterd
  • 1 tl zout
  • ¼ tl chilivlokken

pico de gallo

  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 paprika
  • ½ bosje verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade met elkaar en doe met het vlees in een ziplock zak of bak. Laat dit in de koelkast 8 uur marineren.
  • Laat het vlees een uur voor het grillen op kamertemperatuur komen.
  • Verwijder voor de pico de gallo het vruchtvlees van de tomaat en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook, snijd de rode peper in ringetjes (verwijder wel de zaadjes). Haal de zaadlijst uit de paprika en snijd deze ook in kleine blokjes. Hak de koriander fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met het limoensap, scheut olijfolie, zout en peper. Zet koud weg.
  • Richt de barbecue in met een direct gedeelte en verwarm tot 180°.
  • Leg het vlees op het directe gedeelte en gaar tot een kerntemperatuur van 54°C. Haal het vlees van de bbq en laat 10 minuten rusten.
  • Trancheer het vlees en serveer met de pico de gallo.

Video

Notities

Wij gebruiken de 3 Compact EXS van Campingaz.
Dit recept is i.sm. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...