
Tomahawk cordon bleu
Equipment
- ca. 12 houten cocktailprikkers
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 tomahawk
- pesto naar smaak
- 2 plakjes Parmaham
- 1 bol mozzarella
- handvol verse spinazie
- 2 olijven in plakjes
- 2 trostomaatjes in plakjes
- zout en peper
Instructies
- Vlinder de tomahawk; snijd het vleesgedeelte overdwars open.
- Verwarm de bbq voor op 180-200°C en richt in voor de directe methode.
- Gril de binnenkant van het vlees ca. 40 seconden.
- Smeer deze gegrilde kant in met de pesto en beleg met twee plakjes Parmaham, kruislings gelegd. Leg hierin de mozzarella, olijfjes, tomaatjes en spinazie en klap de Parmaham dicht en daarna de flap van de tomahawk. Zet kruislings vast met cocktailprikkers.
- Leg de tomahawk op het indirecte gedeelte van de bbq en gril het vlees een kerntemperatuur van 48°C heeft bereikt. Gril dan het vlees op het directe gedeelte nog mooi af, tot de kerntemperatuur 52-54°C is.
- Haal de tomahawk van de bbq en laat, losjes, onder aluminiumfolie 5 minuten rusten alvorens je het gaat serveren.