Tomahawk cordon bleu

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord corden blue, direct, gasbarbecue, indirect, mozzarella, Napoleon gasbarbecue, parmaham, pesto, spinazie, tomahawk
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • ca. 12 houten cocktailprikkers
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 tomahawk
  • pesto naar smaak
  • 2 plakjes Parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • handvol verse spinazie
  • 2 olijven in plakjes
  • 2 trostomaatjes in plakjes
  • zout en peper

Instructies

  • Vlinder de tomahawk; snijd het vleesgedeelte overdwars open.
  • Verwarm de bbq voor op 180-200°C en richt in voor de directe methode.
  • Gril de binnenkant van het vlees ca. 40 seconden.
  • Smeer deze gegrilde kant in met de pesto en beleg met twee plakjes Parmaham, kruislings gelegd. Leg hierin de mozzarella, olijfjes, tomaatjes en spinazie en klap de Parmaham dicht en daarna de flap van de tomahawk. Zet kruislings vast met cocktailprikkers.
  • Leg de tomahawk op het indirecte gedeelte van de bbq en gril het vlees een kerntemperatuur van 48°C heeft bereikt. Gril dan het vlees op het directe gedeelte nog mooi af, tot de kerntemperatuur 52-54°C is.
  • Haal de tomahawk van de bbq en laat, losjes, onder aluminiumfolie 5 minuten rusten alvorens je het gaat serveren.

Video

Notities

Wij gebruiken in dit recept de Phantom gasbbq.
Deze video is i.s.m Napoleon Grills gemaakt. 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...