Pulled chicken quiche

Pulled chicken BBQ-quiche

Recept afdrukken
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord bbqsaus, beercan chicken, geplukt, plukken, pulled chicken, quiche
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • taartvorm
  • pizzasteen

Ingrediënten

  • 300 g kippendijen
  • 2 el bbq-rub
  • neutrale olie
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 80 ml bbq-saus
  • 3 el zure room
  • 250 ml slagroom
  • 6 eieren
  • klontje roomboter
  • 1 pak bladerdeeg
  • 125 g geraspte cheddar
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in met een indirect en directe gedeelte en verwarm tot 200°C.
  • Smeer de kippendijen in met olie en kruid met de bbq-rub.
  • Gril de kippendijen totdat ze een mooie grillstreep hebben en een kerntemperatuur van 70°C. Gril tegelijkertijd het spek mooi krokant, laat afkoelen en snijd fijn.
  • Haal de kippendijen van de bbq, laat even afkoelen en pluk de kip. Meng de geplukte kip met een beetje bbq-saus.
  • Klop de eieren met een scheutje bbq-saus, zure room, slagroom, zout en peper.
  • Smeer de taartvorm in met boter. Bedek een taartvorm met bladerdeeg.
  • Verdeel de kip en spek over de taartvorm en top af met de kaas (houd een handje kaas achter).
  • Schenk het eimengsel erover en strooi het achtergehouden handje kaas erover.
  • Leg de pizzasteen in de bbq (voorverwarmen is niet nodig) en zet de quiche erop.
  • Bak in 45 minuten mooi goudbruin.

Video

Notities

Wij gebruiken de Attitude 2100 ex tafelbarbecue.
Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...