
Pulled chicken BBQ-quiche
Equipment
- taartvorm
- pizzasteen
Ingrediënten
- 300 g kippendijen
- 2 el bbq-rub
- neutrale olie
- 8 plakjes ontbijtspek
- 80 ml bbq-saus
- 3 el zure room
- 250 ml slagroom
- 6 eieren
- klontje roomboter
- 1 pak bladerdeeg
- 125 g geraspte cheddar
- zout en peper
Instructies
- Richt de barbecue in met een indirect en directe gedeelte en verwarm tot 200°C.
- Smeer de kippendijen in met olie en kruid met de bbq-rub.
- Gril de kippendijen totdat ze een mooie grillstreep hebben en een kerntemperatuur van 70°C. Gril tegelijkertijd het spek mooi krokant, laat afkoelen en snijd fijn.
- Haal de kippendijen van de bbq, laat even afkoelen en pluk de kip. Meng de geplukte kip met een beetje bbq-saus.
- Klop de eieren met een scheutje bbq-saus, zure room, slagroom, zout en peper.
- Smeer de taartvorm in met boter. Bedek een taartvorm met bladerdeeg.
- Verdeel de kip en spek over de taartvorm en top af met de kaas (houd een handje kaas achter).
- Schenk het eimengsel erover en strooi het achtergehouden handje kaas erover.
- Leg de pizzasteen in de bbq (voorverwarmen is niet nodig) en zet de quiche erop.
- Bak in 45 minuten mooi goudbruin.