
Smoked Armadillo Eggs
Equipment
- grote mengkom
- bakpapier
- 1 cherry & 1 apple chunks
- sauspan met siliconenkwastje
Ingrediënten
- 4 varkenssaucijzen
- 12 lange plakken ontbijtspek
- 4 groene verse jalapeño pepers
- 75 g roomkaas
- 75 g geraspte cheddar
- zoete bbq-rub wij gebruiken NOSKOS The Spareribs
- bbq-saus wij gebruiken NOSKOS BBQ-saus
Instructies
- Meng de roomkaas, cheddar en 1 volle eetlepel van de bbq-rub met een vork goed door elkaar.
- Snijd de steelkant van de jalapeño eraf en hol de peper uit door met een smal scherp mesje de zaadlijsten te verwijderen. Vul de jalapeño’s met het roomkaasmengsel.
- Doe 4 eetlepels van de rub in de mengkom. Haal de saucijzen uit hun velletje, gebruik per persoon het vlees van 1 saucijs. Maak er een bal van en druk deze op een snijplank of velletje bakpapier tot een ovale platte ‘hamburger’.
- Leg in het midden van het saucijsvlees een jalapeño en vouw met vochtige handen het vlees om de peper heen en vorm tot een ei. Wentel deze nu rondom in de mengkom door de rub.
- Wikkel om elk ei 3 plakken ontbijtspek en zet de Armadillo eggs koud weg tot gebruik op de bbq.
- Verwarm de barbecue voor op 120°C en richt in voor de indirecte methode. Voeg 1 apple en 1 cherry chunk toe zodra de bbq op temperatuur is.
- Leg de armadillo eggs op het rooster en sluit de bbq. Na 20 minuten roken kwast je de eieren in met de bbq-saus. Herhaal dit na 10 minuten nog een keer. Bij een kerntemperatuur van 70°C graden zijn je Armadillo Eggs klaar.
Video
Notities
Apple Chunks 1,5 kg
Cherry Chunks 1,5 kg
NOSKOS | The Spareribs | BBQ Rub
NOSKOS | The Original Barbecue Sauce Deze video is i.s.m. Rookplankje.nl gemaakt.