Smoked Armadillo Eggs

Smoked Armadillo Eggs

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord aardappel, apple chunks, armadillo, armadillo eggs, blauwe kaas, cheddar, cherry, cherry chunks, chilipeper, chunks, eggs, ei, eieren, jalapeno, Jalapeno poppers, kersenhout, rookplankje, roomkaas, smoked
Voorbereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • grote mengkom
  • bakpapier
  • 1 cherry & 1 apple chunks
  • sauspan met siliconenkwastje

Ingrediënten

  • 4 varkenssaucijzen
  • 12 lange plakken ontbijtspek
  • 4 groene verse jalapeño pepers
  • 75 g roomkaas
  • 75 g geraspte cheddar
  • zoete bbq-rub wij gebruiken NOSKOS The Spareribs
  • bbq-saus wij gebruiken NOSKOS BBQ-saus

Instructies

  • Meng de roomkaas, cheddar en 1 volle eetlepel van de bbq-rub met een vork goed door elkaar.
  • Snijd de steelkant van de jalapeño eraf en hol de peper uit door met een smal scherp mesje de zaadlijsten te verwijderen. Vul de jalapeño’s met het roomkaasmengsel.
  • Doe 4 eetlepels van de rub in de mengkom. Haal de saucijzen uit hun velletje, gebruik per persoon het vlees van 1 saucijs. Maak er een bal van en druk deze op een snijplank of velletje bakpapier tot een ovale platte ‘hamburger’.
  • Leg in het midden van het saucijsvlees een jalapeño en vouw met vochtige handen het vlees om de peper heen en vorm tot een ei. Wentel deze nu rondom in de mengkom door de rub.
  • Wikkel om elk ei 3 plakken ontbijtspek en zet de Armadillo eggs koud weg tot gebruik op de bbq.
  • Verwarm de barbecue voor op 120°C en richt in voor de indirecte methode. Voeg 1 apple en 1 cherry chunk toe zodra de bbq op temperatuur is.
  • Leg de armadillo eggs op het rooster en sluit de bbq. Na 20 minuten roken kwast je de eieren in met de bbq-saus. Herhaal dit na 10 minuten nog een keer. Bij een kerntemperatuur van 70°C graden zijn je Armadillo Eggs klaar.

Video

Notities

Wij gebruiken van Rookplankje.nl de volgende producten:
Apple Chunks 1,5 kg
Cherry Chunks 1,5 kg
NOSKOS | The Spareribs | BBQ Rub
NOSKOS | The Original Barbecue Sauce
Deze video is i.s.m. Rookplankje.nl gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...