Pantosti met zalm en geitenkaas

Recept afdrukken
Gang Lunch
Trefwoord bieslook, citroen, gasbarbecue, geitenkaas, skillet, tosti, zalm
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 1 persoon

Equipment

  • gietijzeren koekenpan (skillet)
  • bacon-press

Ingrediënten

  • 2 plakken oerbrood
  • 1 plak zachte jonge geitenkaas
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl mierikswortel
  • 50 g verse spinazie
  • 3 tomaatjes
  • 1 tl citroensap
  • 10 g bieslook
  • 100 gerookte zalmsnippers
  • 50 g roomboter
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit de sizzle-zone met de skillet gloeiend heet.
  • Prak de geitenkaas met de citroensap en mierikswortel mooi smeuïg.
  • Snijd twee plakken oerbrood royaal in met het geitenkaasmengsel. Beleg elke plak met de zalm, fijngesneden bieslook, spinazie, de in plakjes gesneden tomaatjes en zet ze op elkaar.
  • Smeer de buitenkant van het brood flink in met roomboter, zo wordt de tosti lekker bruin.
  • Doe een scheutje olie in de warme skillet.
  • Leg de tosti erin en zet de pers erop. Draai de tosti na 1-2 minuten, en doe de pers er weer op. Matig nu het vuur en laat 5-10 minuten doorgaren zodat de kaas lekker warm wordt en de tosti goudbruin van kleur.
  • Op onze plank hebben we nog wat leftovers liggen, hier maken we een salade van en serveren dit bij de tosti.

Video

Notities

Wij gebruik in dit recept de gasbarbecue van Napoleon uit de Phantomserie.
Deze video is i.s.m Napoleon Grills gemaakt. 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...