
Pantosti met zalm en geitenkaas
Equipment
- gietijzeren koekenpan (skillet)
- bacon-press
Ingrediënten
- 2 plakken oerbrood
- 1 plak zachte jonge geitenkaas
- 1 tl citroensap
- 1 tl mierikswortel
- 50 g verse spinazie
- 3 tomaatjes
- 1 tl citroensap
- 10 g bieslook
- 100 gerookte zalmsnippers
- 50 g roomboter
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verhit de sizzle-zone met de skillet gloeiend heet.
- Prak de geitenkaas met de citroensap en mierikswortel mooi smeuïg.
- Snijd twee plakken oerbrood royaal in met het geitenkaasmengsel. Beleg elke plak met de zalm, fijngesneden bieslook, spinazie, de in plakjes gesneden tomaatjes en zet ze op elkaar.
- Smeer de buitenkant van het brood flink in met roomboter, zo wordt de tosti lekker bruin.
- Doe een scheutje olie in de warme skillet.
- Leg de tosti erin en zet de pers erop. Draai de tosti na 1-2 minuten, en doe de pers er weer op. Matig nu het vuur en laat 5-10 minuten doorgaren zodat de kaas lekker warm wordt en de tosti goudbruin van kleur.
- Op onze plank hebben we nog wat leftovers liggen, hier maken we een salade van en serveren dit bij de tosti.
Video
Notities
Deze video is i.s.m Napoleon Grills gemaakt.