Skirt steak met avocado-chimichurri

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Argentijns
Trefwoord avocado, beef&steak, chimichurri, flank steak, skirt steak, steak
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock
  • keukenmachine
  • aluminiumfolie
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 skirt steak
  • ½ bosjes koriander

marinade

  • 120 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • ½ tl oregano
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 el suiker
  • sap van een limoen
  • zout en peper

avocado-chimichurri

  • 1 bos koriander
  • 8 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 tl oregano
  • 1 tl chiliflakes
  • 80 ml olijfolie
  • 2 avocado’s
  • zout en peper

Instructies

  • Meng voor de marinade de fijngesneden koriander, knoflook, rode ui met de overige ingrediënten. Leg hier het vlees in en laat 4 uur marineren.
  • Doe voor de chimichurri de koriander, lente-ui, rode peper, knoflook, tomaten, olijfolie in de keukenmachine en pulseer tot een vloeibare consistentie. Voeg een beetje water toe als het mengsel te dik is. Breng op smaak met de chiliflakes, oregano, zout en peper. Meng de in kleine blokjes gesneden avocado er door. Dek af en zet in de koelkast.
  • Haal de steak uit de marinade en laat op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de barbecue voor op directe warmte 200°C. Gril de steak tot een kerntemperatuur van 54°C. Laat losjes onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Trancheer in plakjes en serveer met de avocado-chimichurri.

Video

Notities

Wij gebruiken de Utenovn.
Dit recept is i.s.m. Welvaere gemaakt.
 
 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...