
Skirt steak met avocado-chimichurri
Equipment
- ziplock
- keukenmachine
- aluminiumfolie
- kernthermometer
Ingrediƫnten
- 1 skirt steak
- ½ bosjes koriander
marinade
- 120 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- ½ tl oregano
- ½ tl chiliflakes
- 1 el suiker
- sap van een limoen
- zout en peper
avocado-chimichurri
- 1 bos koriander
- 8 lente-uitjes
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 2 tl oregano
- 1 tl chiliflakes
- 80 ml olijfolie
- 2 avocadoās
- zout en peper
Instructies
- Meng voor de marinade de fijngesneden koriander, knoflook, rode ui met de overige ingrediƫnten. Leg hier het vlees in en laat 4 uur marineren.
- Doe voor de chimichurri de koriander, lente-ui, rode peper, knoflook, tomaten, olijfolie in de keukenmachine en pulseer tot een vloeibare consistentie. Voeg een beetje water toe als het mengsel te dik is. Breng op smaak met de chiliflakes, oregano, zout en peper. Meng de in kleine blokjes gesneden avocado er door. Dek af en zet in de koelkast.
- Haal de steak uit de marinade en laat op kamertemperatuur komen.
- Bereid de barbecue voor op directe warmte 200°C. Gril de steak tot een kerntemperatuur van 54°C. Laat losjes onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Trancheer in plakjes en serveer met de avocado-chimichurri.