Meng de rozijnen met een flinke scheut arancello. Dit laat je zeker een uur wellen.
Verwarm de barbecue voor op 180°C.
Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Smeer de zijkanten in met boter.
Begin met het maken van de bodem. Verkruimel de bitterkoekjes en de Digestive koekjes. Doe hiervoor de koekjes in een boterhamzakje en sla er met de deegroller op. Het mogen best wel fijne kruimels worden.
Smelt de boter in een ruime pan en doe hier de kruimels in. Meng het goed en bekleed de bodem met het kruimeldeeg.
Druk het goed aan met de hand. Bak de bodem 10 minuten voor en laat hem afkoelen.
Maak ondertussen de vulling. Meng de roomkaas met de eieren, zure room, zelfrijzend bakmeel, vanille-extract en suiker tot een mooi glad beslag. Voeg de in arancello gewelde rozijnen toe en meng het voorzichtig met een spatel. Giet de vulling op de taartbodem.
Bak de taart 35-40 minuten, op het indirecte gedeelte in de barbecue, bij een temperatuur van 180°C. De binnenkant van de taart mag nog wiebelig zijn maar de randen moeten stevig zijn. Het mag zelfs iets van de rand afkomen. Laat de taart afkoelen in de vorm.
Garneer de taart met verkruimelde bitterkoekjes en geraspte kokos.