New York Cheesecake

Recept afdrukken
Gang Desserts, Gebak
Trefwoord barbecue, citroen
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Passieve Tijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • The Juicer (pers)
  • rasp
  • zeef
  • springvorm Ø 20 cm
  • keukenmachine
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g bastognekoeken
  • 50 g gesmolten boter
  • 600 g roomkaas
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • rasp van een halve citroen
  • 2 tl maïzena

lemon curd

  • rasp van 2 citroenen
  • sap van 2 citroenen
  • 175 g kristalsuiker
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 140°C en richt in voor de indirecte methode. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de koekkruimels erdoor en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Druk plat met een lepel en zet in de koelkast.
  • Meng de roomkaas samen met de suiker tot een glad geheel. Voeg de crème fraîche, citroenrasp en maïzena toe. Roer nu één voor één, zonder mixer, de eieren er doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm. Zet de taart 65 minuten in bbq. Laat de taart 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Haal hierna de taart uit de vorm en laat 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Start met het maken van de lemon curd. Rasp de citroenen, snijd ze doormidden en gril ze op de barbecue en pers het sap uit met The Juicer.
  • Verwarm au bainmarie de boter, suiker en citroenrasp en roer tot de boter helemaal is gesmolten. Roer dan het citroensap erdoor. Haal de kom van het vuur, laat even afkoelen. Kluts de eieren in een andere kom. Giet een scheutje van het citroenmengsel bij de eieren en klop goed door. Voeg alles bij elkaar in de vuurvaste kom, roer door en zet weer terug op de pan op mediumlaag vuur. Het mengsel zal langzaam dikker worden (15 minuten). Blijf regelmatig roeren tot het mengsel vladikte bereikt en haal dan van het vuur om af te koelen.
  • Giet de lemon curd nog door een zeef als je geen citroenschil terug wilt proeven.
  • Pak de taart erbij en smeer een lekkere laag lemon curd bovenop de cheesecake. Garneer de cheesecake met vers fruit!

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...