New York Cheesecake

Recept afdrukken
Gang Desserts, Gebak
Trefwoord barbecue, citroen
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • The Juicer (pers)
  • rasp
  • zeef
  • springvorm Ø 20 cm
  • keukenmachine
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g bastognekoeken
  • 50 g gesmolten boter
  • 600 g roomkaas
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • rasp van een halve citroen
  • 2 tl maïzena

lemon curd

  • rasp van 2 citroenen
  • sap van 2 citroenen
  • 175 g kristalsuiker
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 140°C en richt in voor de indirecte methode. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de koekkruimels erdoor en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Druk plat met een lepel en zet in de koelkast.
  • Meng de roomkaas samen met de suiker tot een glad geheel. Voeg de crème fraîche, citroenrasp en maïzena toe. Roer nu één voor één, zonder mixer, de eieren er doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm. Zet de taart 65 minuten in bbq. Laat de taart 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Haal hierna de taart uit de vorm en laat 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Start met het maken van de lemon curd. Rasp de citroenen, snijd ze doormidden en gril ze op de barbecue en pers het sap uit met The Juicer.
  • Verwarm au bainmarie de boter, suiker en citroenrasp en roer tot de boter helemaal is gesmolten. Roer dan het citroensap erdoor. Haal de kom van het vuur, laat even afkoelen. Kluts de eieren in een andere kom. Giet een scheutje van het citroenmengsel bij de eieren en klop goed door. Voeg alles bij elkaar in de vuurvaste kom, roer door en zet weer terug op de pan op mediumlaag vuur. Het mengsel zal langzaam dikker worden (15 minuten). Blijf regelmatig roeren tot het mengsel vladikte bereikt en haal dan van het vuur om af te koelen.
  • Giet de lemon curd nog door een zeef als je geen citroenschil terug wilt proeven.
  • Pak de taart erbij en smeer een lekkere laag lemon curd bovenop de cheesecake. Garneer de cheesecake met vers fruit!

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...