New York Cheesecake

Recept afdrukken
Gang Desserts, Gebak
Trefwoord barbecue, citroen
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • The Juicer (pers)
  • rasp
  • zeef
  • springvorm Ø 20 cm
  • keukenmachine
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g bastognekoeken
  • 50 g gesmolten boter
  • 600 g roomkaas
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • rasp van een halve citroen
  • 2 tl maïzena

lemon curd

  • rasp van 2 citroenen
  • sap van 2 citroenen
  • 175 g kristalsuiker
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 140°C en richt in voor de indirecte methode. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de koekkruimels erdoor en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Druk plat met een lepel en zet in de koelkast.
  • Meng de roomkaas samen met de suiker tot een glad geheel. Voeg de crème fraîche, citroenrasp en maïzena toe. Roer nu één voor één, zonder mixer, de eieren er doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm. Zet de taart 65 minuten in bbq. Laat de taart 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Haal hierna de taart uit de vorm en laat 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Start met het maken van de lemon curd. Rasp de citroenen, snijd ze doormidden en gril ze op de barbecue en pers het sap uit met The Juicer.
  • Verwarm au bainmarie de boter, suiker en citroenrasp en roer tot de boter helemaal is gesmolten. Roer dan het citroensap erdoor. Haal de kom van het vuur, laat even afkoelen. Kluts de eieren in een andere kom. Giet een scheutje van het citroenmengsel bij de eieren en klop goed door. Voeg alles bij elkaar in de vuurvaste kom, roer door en zet weer terug op de pan op mediumlaag vuur. Het mengsel zal langzaam dikker worden (15 minuten). Blijf regelmatig roeren tot het mengsel vladikte bereikt en haal dan van het vuur om af te koelen.
  • Giet de lemon curd nog door een zeef als je geen citroenschil terug wilt proeven.
  • Pak de taart erbij en smeer een lekkere laag lemon curd bovenop de cheesecake. Garneer de cheesecake met vers fruit!

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...