Chorizo-garnalen

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Trefwoord chorizo, garnaal, Surf & Turf
Bereidingstijd 19 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • houten satéprikkers
  • kernthermometer
  • 1 handjevol rookhout

Ingrediënten

  • 225 g chorizo
  • 16 gepelde grote garnalen

gremolata

  • zest van 1 citroen
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 200°C. Voeg het rookhout toe.
  • Meng voor de gremolata de citroenzeste met de fijngehakte peterselie en knoflook. Zet apart.
  • Snijd de chorizo in dikke plakjes.
  • Prik de garnaal aan een spiesje met een plakje chorizo.
  • Gril de spiesjes op het directe gedeelte in 5 minuten rondom gaar.
  • Haal de spiesjes van de barbecue, strooi de gremolata er over en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...