Seared Flat Iron met sinaasappel en chili

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord chilipeper, flat iron, grillen, rode peper, rund, rundvlees, sinaasappel, steak
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • 1 handjevol rookhout
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 800 g flank steak
  • chiliflakes
  • zout en peper

marinade

  • zest van 2 sinaasappels
  • 2 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Verwijder eventuele vliesjes en loshangende stukjes van het vlees.
  • Maak een marinade van de aangegeven ingrediënten. Doe ze in een zak of bak en leg het vlees erin. Zet afgedekt in de koelkast en laat minstens 2 uur (tot een nacht) marineren.
  • Haal de vlees een uur voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Richt je barbecue in voor de directe methode en breng hem naar een temperatuur van 200-250°C. Gril tot je een kerntemperatuur van 52°C hebt bereikt. Haal de steak van de barbecue en laat 10 minuten rusten (losjes afgedekt onder aluminiumfolie).
  • Trancheer het vlees en bestrooi chiliflakes, zout en peper en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...