
Seared Flat Iron met sinaasappel en chili
Equipment
- kernthermometer
- 1 handjevol rookhout
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 800 g flank steak
- chiliflakes
- zout en peper
marinade
- zest van 2 sinaasappels
- 2 rode pepers
- 2 sjalotten
- 2 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- zout en peper
Instructies
- Verwijder eventuele vliesjes en loshangende stukjes van het vlees.
- Maak een marinade van de aangegeven ingrediënten. Doe ze in een zak of bak en leg het vlees erin. Zet afgedekt in de koelkast en laat minstens 2 uur (tot een nacht) marineren.
- Haal de vlees een uur voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Richt je barbecue in voor de directe methode en breng hem naar een temperatuur van 200-250°C. Gril tot je een kerntemperatuur van 52°C hebt bereikt. Haal de steak van de barbecue en laat 10 minuten rusten (losjes afgedekt onder aluminiumfolie).
- Trancheer het vlees en bestrooi chiliflakes, zout en peper en serveer direct.