Seared Flat Iron met sinaasappel en chili

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord chilipeper, flat iron, grillen, rode peper, rund, rundvlees, sinaasappel, steak
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 25 min
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • 1 handjevol rookhout
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 800 g flank steak
  • chiliflakes
  • zout en peper

marinade

  • zest van 2 sinaasappels
  • 2 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Verwijder eventuele vliesjes en loshangende stukjes van het vlees.
  • Maak een marinade van de aangegeven ingrediënten. Doe ze in een zak of bak en leg het vlees erin. Zet afgedekt in de koelkast en laat minstens 2 uur (tot een nacht) marineren.
  • Haal de vlees een uur voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Richt je barbecue in voor de directe methode en breng hem naar een temperatuur van 200-250°C. Gril tot je een kerntemperatuur van 52°C hebt bereikt. Haal de steak van de barbecue en laat 10 minuten rusten (losjes afgedekt onder aluminiumfolie).
  • Trancheer het vlees en bestrooi chiliflakes, zout en peper en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Koudgerookte BBQ-potsticker
Koudgerookte BBQ-potsticker

  Koudgerookte BBQ-potsticker koudrookgeneratorrookmotdumpling makerskilletaluminiumfolie 400 g chipolataworstjes1 pak dumplings (diepvries bij toko of groothandel)3 cm gemberwortel2 tl sesamoliezonnebloemolie150 ml water per baksessiekiemgroente (sesamzaadjes...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...