Marineer een dag van te voren de lamsbout in een marinade van de fijngeperste knoflook, paprikapoeder, verse tijm, 40 ml citroensap en 40 ml olijfolie.
Haal de lamsbout een half uur voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
Gril de bout eerst 10 minuten aan de ene kant aan boven het directe gedeelte en dan de andere kant ook voor 10 minuten.
Leg nu de lamsbout op het indirecte gedeelte en gaar tot je een kerntemperatuur van 54°C. Haal de bout van de barbecue en laat deze losjes onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Zet de pan op de barbecue en voeg een scheut olijfolie erin. Leg de voorgekookte aardappels in de plan en druk ze plat met een spatel.
Besprenkel de aardappels met een beetje olie, citroensap, tijm, zout en peper.
Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin. Snijd de citroen door midden en gril ze kort op het directe gedeelte.
Trancheer de lamsbout en serveer met de gesmashte aardappels en gegrilde citroenen.