Citroenlamsbout

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord citroen, lamsbout, lamsvlees
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 1 lamsbout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el verse tijm
  • 80 ml citroensap
  • 82 ml olijfolie
  • 2 citroenen

smashed potatoes

  • 4 kruimige aardappels voorgekookt
  • olijfolie
  • 1 tl tijm
  • zout en peper

Instructies

  • Marineer een dag van te voren de lamsbout in een marinade van de fijngeperste knoflook, paprikapoeder, verse tijm, 40 ml citroensap en 40 ml olijfolie.
  • Haal de lamsbout een half uur voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Gril de bout eerst 10 minuten aan de ene kant aan boven het directe gedeelte en dan de andere kant ook voor 10 minuten.
  • Leg nu de lamsbout op het indirecte gedeelte en gaar tot je een kerntemperatuur van 54°C. Haal de bout van de barbecue en laat deze losjes onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • Zet de pan op de barbecue en voeg een scheut olijfolie erin. Leg de voorgekookte aardappels in de plan en druk ze plat met een spatel.
  • Besprenkel de aardappels met een beetje olie, citroensap, tijm, zout en peper.
  • Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin. Snijd de citroen door midden en gril ze kort op het directe gedeelte.
  • Trancheer de lamsbout en serveer met de gesmashte aardappels en gegrilde citroenen.

Video

Notities

Wij gebruiken deze barbecue

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...