Citroenlamsbout

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord citroen, lamsbout, lamsvlees
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 50 min
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 1 lamsbout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el verse tijm
  • 80 ml citroensap
  • 82 ml olijfolie
  • 2 citroenen

smashed potatoes

  • 4 kruimige aardappels voorgekookt
  • olijfolie
  • 1 tl tijm
  • zout en peper

Instructies

  • Marineer een dag van te voren de lamsbout in een marinade van de fijngeperste knoflook, paprikapoeder, verse tijm, 40 ml citroensap en 40 ml olijfolie.
  • Haal de lamsbout een half uur voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Gril de bout eerst 10 minuten aan de ene kant aan boven het directe gedeelte en dan de andere kant ook voor 10 minuten.
  • Leg nu de lamsbout op het indirecte gedeelte en gaar tot je een kerntemperatuur van 54°C. Haal de bout van de barbecue en laat deze losjes onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • Zet de pan op de barbecue en voeg een scheut olijfolie erin. Leg de voorgekookte aardappels in de plan en druk ze plat met een spatel.
  • Besprenkel de aardappels met een beetje olie, citroensap, tijm, zout en peper.
  • Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin. Snijd de citroen door midden en gril ze kort op het directe gedeelte.
  • Trancheer de lamsbout en serveer met de gesmashte aardappels en gegrilde citroenen.

Video

Notities

Wij gebruiken deze barbecue

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...