Gegrilde lamsrack met groentespies

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord lamsrack, lamsvlees, mosterd, rozemarijn
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 metalen spiesjes
  • marinadekwast
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • ½ bosje rozemarijn
  • ½ bosje tijm
  • 6 teentjes knoflook
  • Dijonmosterd
  • zeezout
  • groentespiesjes
  • 1 rode ui
  • 250 g kastanjechampingons
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 60 ml olie
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Snijd intussen het eventuele vlies van de lamsracks en schraap, indien nodig, met een mesje de ribben schoon (of laat het door de slager doen).
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Pel de knoflook, hak de teentjes fijn en meng alles (naar smaak) met zeezout.
  • Bedek het vlees met een laagje mosterd. Strooi het kruidenmengsel op een snijplank en druk het vlees van de racks in het mengsel, zodat er een mooi laagje op het vlees komt.
  • Meng voor de groentespiesjes de olie, citroensap, oregano, zout en peper. Snijd de groente in grove stukken. Spies om en om en smeer in met de marinade.
  • Leg de lamsracks op de vleeskant op het rooster, sluit de deksel van de barbecue en gril het vlees 2 minuten. Draai de lamsracks een kwartslag en gril opnieuw 2 minuten. Keer nu de lamsracks om. Laat de lamsracks 14-16 minuten garen tot de kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
  • Haal de lamsracks van de barbecue. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  • Gril de spiesjes in 10 minuten rondom gaar op de barbecue, en smeer in met de overgebleven marinade. Serveer de lamsracks met de groentespiesjes.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...