Gegrilde lamsrack met groentespies

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord lamsrack, lamsvlees, mosterd, rozemarijn
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 metalen spiesjes
  • marinadekwast
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • ½ bosje rozemarijn
  • ½ bosje tijm
  • 6 teentjes knoflook
  • Dijonmosterd
  • zeezout
  • groentespiesjes
  • 1 rode ui
  • 250 g kastanjechampingons
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 60 ml olie
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Snijd intussen het eventuele vlies van de lamsracks en schraap, indien nodig, met een mesje de ribben schoon (of laat het door de slager doen).
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Pel de knoflook, hak de teentjes fijn en meng alles (naar smaak) met zeezout.
  • Bedek het vlees met een laagje mosterd. Strooi het kruidenmengsel op een snijplank en druk het vlees van de racks in het mengsel, zodat er een mooi laagje op het vlees komt.
  • Meng voor de groentespiesjes de olie, citroensap, oregano, zout en peper. Snijd de groente in grove stukken. Spies om en om en smeer in met de marinade.
  • Leg de lamsracks op de vleeskant op het rooster, sluit de deksel van de barbecue en gril het vlees 2 minuten. Draai de lamsracks een kwartslag en gril opnieuw 2 minuten. Keer nu de lamsracks om. Laat de lamsracks 14-16 minuten garen tot de kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
  • Haal de lamsracks van de barbecue. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  • Gril de spiesjes in 10 minuten rondom gaar op de barbecue, en smeer in met de overgebleven marinade. Serveer de lamsracks met de groentespiesjes.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...