Coquilles met gestoofde venkel

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord coquilles, Dutch Oven
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 gietijzeren pannen

Ingrediënten

  • 1 venkelknol met het fijne groen eraan
  • 75 ml water
  • 16 coquilles
  • vloeibare boter
  • 1 zakje hollandaisesaus met naar keuze 1/5 deel wijn of sherry
  • een paar draadjes saffraan
  • 1 el warm water

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 220°C.
  • Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd apart. Halveer de venkelknol in de richting van de nerven. Snijd het harde puntige hart van de knol eruit en snijd de rest van de venkel in dunne reepjes.
  • Doe de draadjes saffraan in een klein schaaltje en giet er 1 eetlepel warm water bij. Laat een paar minuten staan.
  • Verwarm 2 eetlepels vloeibare boter in de pan zonder dat deze bruin wordt. Doe de reepjes venkel in de pan en voeg 75 ml water en wat zout toe. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan op een laag vuur 15 minuten stoven.
  • Maak ondertussen de hollandaisesaus volgens de verpakking maar vervang 1/5 deel water door wijn of sherry, roer de geweekte draadjes saffraan door de saus.
  • Laat de pan goed heet worden en smeer deze in met wat vloeibare boter. Gril de coquilles kort, 30 seconden tot 1 minuut per kant in de pan.
  • Schep in het midden van 4 grote voorverwarmde borden een bergje lauwwarme venkel. Leg de coquilles er omheen. Schep kleine lepeltjes saus over de coquilles en garneer met het achtergehouden fijne venkelgroen. Serveer de rest van de saus erbij.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...