
Coquilles met gestoofde venkel
Equipment
- 2 gietijzeren pannen
Ingrediënten
- 1 venkelknol met het fijne groen eraan
- 75 ml water
- 16 coquilles
- vloeibare boter
- 1 zakje hollandaisesaus met naar keuze 1/5 deel wijn of sherry
- een paar draadjes saffraan
- 1 el warm water
Instructies
- Verwarm je barbecue voor op 220°C.
- Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd apart. Halveer de venkelknol in de richting van de nerven. Snijd het harde puntige hart van de knol eruit en snijd de rest van de venkel in dunne reepjes.
- Doe de draadjes saffraan in een klein schaaltje en giet er 1 eetlepel warm water bij. Laat een paar minuten staan.
- Verwarm 2 eetlepels vloeibare boter in de pan zonder dat deze bruin wordt. Doe de reepjes venkel in de pan en voeg 75 ml water en wat zout toe. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan op een laag vuur 15 minuten stoven.
- Maak ondertussen de hollandaisesaus volgens de verpakking maar vervang 1/5 deel water door wijn of sherry, roer de geweekte draadjes saffraan door de saus.
- Laat de pan goed heet worden en smeer deze in met wat vloeibare boter. Gril de coquilles kort, 30 seconden tot 1 minuut per kant in de pan.
- Schep in het midden van 4 grote voorverwarmde borden een bergje lauwwarme venkel. Leg de coquilles er omheen. Schep kleine lepeltjes saus over de coquilles en garneer met het achtergehouden fijne venkelgroen. Serveer de rest van de saus erbij.