Coquilles met gestoofde venkel

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord coquilles, Dutch Oven
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 gietijzeren pannen

Ingrediënten

  • 1 venkelknol met het fijne groen eraan
  • 75 ml water
  • 16 coquilles
  • vloeibare boter
  • 1 zakje hollandaisesaus met naar keuze 1/5 deel wijn of sherry
  • een paar draadjes saffraan
  • 1 el warm water

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 220°C.
  • Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd apart. Halveer de venkelknol in de richting van de nerven. Snijd het harde puntige hart van de knol eruit en snijd de rest van de venkel in dunne reepjes.
  • Doe de draadjes saffraan in een klein schaaltje en giet er 1 eetlepel warm water bij. Laat een paar minuten staan.
  • Verwarm 2 eetlepels vloeibare boter in de pan zonder dat deze bruin wordt. Doe de reepjes venkel in de pan en voeg 75 ml water en wat zout toe. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan op een laag vuur 15 minuten stoven.
  • Maak ondertussen de hollandaisesaus volgens de verpakking maar vervang 1/5 deel water door wijn of sherry, roer de geweekte draadjes saffraan door de saus.
  • Laat de pan goed heet worden en smeer deze in met wat vloeibare boter. Gril de coquilles kort, 30 seconden tot 1 minuut per kant in de pan.
  • Schep in het midden van 4 grote voorverwarmde borden een bergje lauwwarme venkel. Leg de coquilles er omheen. Schep kleine lepeltjes saus over de coquilles en garneer met het achtergehouden fijne venkelgroen. Serveer de rest van de saus erbij.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...