Coquilles met gestoofde venkel

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord coquilles, Dutch Oven
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 gietijzeren pannen

Ingrediënten

  • 1 venkelknol met het fijne groen eraan
  • 75 ml water
  • 16 coquilles
  • vloeibare boter
  • 1 zakje hollandaisesaus met naar keuze 1/5 deel wijn of sherry
  • een paar draadjes saffraan
  • 1 el warm water

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 220°C.
  • Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd apart. Halveer de venkelknol in de richting van de nerven. Snijd het harde puntige hart van de knol eruit en snijd de rest van de venkel in dunne reepjes.
  • Doe de draadjes saffraan in een klein schaaltje en giet er 1 eetlepel warm water bij. Laat een paar minuten staan.
  • Verwarm 2 eetlepels vloeibare boter in de pan zonder dat deze bruin wordt. Doe de reepjes venkel in de pan en voeg 75 ml water en wat zout toe. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan op een laag vuur 15 minuten stoven.
  • Maak ondertussen de hollandaisesaus volgens de verpakking maar vervang 1/5 deel water door wijn of sherry, roer de geweekte draadjes saffraan door de saus.
  • Laat de pan goed heet worden en smeer deze in met wat vloeibare boter. Gril de coquilles kort, 30 seconden tot 1 minuut per kant in de pan.
  • Schep in het midden van 4 grote voorverwarmde borden een bergje lauwwarme venkel. Leg de coquilles er omheen. Schep kleine lepeltjes saus over de coquilles en garneer met het achtergehouden fijne venkelgroen. Serveer de rest van de saus erbij.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...