
Garnalenspiesje met koriander-mayonaisedip
Equipment
- houten satéprikkers
Ingrediënten
- 250 g garnalen of gamba’s
- 2 el olie
- ½ rode chilipeper
- 1 teentje knoflook
- dipsaus
- 125 g mayonaise
- 75 g zure room
- 1 teentje knoflook
- 1 el citroensap
- 1 handjevol koriander
- zout en peper
Instructies
- Week de houten satéprikkers 30 minuten in koud water.
- Dep de garnalen droog. Verwijder de zaadlijst uit de chilipeper en hak fijn.
- Maak eerst de marinade voor de garnalen. Meng in een kom de olie met de chilipeper, 1 fijngeperst teentje knoflook, ½ eetlepel citroensap en de garnalen. Laat dit 15 minuten marineren. Spies de garnalen aan de satéprikkers.
- Meng voor de dipsaus de mayonaise met de zure room, ½ eetlepel citroensap, 1 fijngeperst teentje knoflook, ½ eetlepel citroensap en de fijngehakte koriander. Breng op smaak met zout en peper.
- Gril de garnalenspiesjes rondom op het directe gedeelte van de barbecue. Serveer met de dipsaus.