Garnalenspiesje met koriander-mayonaisedip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Trefwoord citroen, gamba, garnaal, steak
Bereidingstijd 20 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 250 g garnalen of gamba’s
  • 2 el olie
  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • dipsaus
  • 125 g mayonaise
  • 75 g zure room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 handjevol koriander
  • zout en peper

Instructies

  • Week de houten satéprikkers 30 minuten in koud water.
  • Dep de garnalen droog. Verwijder de zaadlijst uit de chilipeper en hak fijn.
  • Maak eerst de marinade voor de garnalen. Meng in een kom de olie met de chilipeper, 1 fijngeperst teentje knoflook, ½ eetlepel citroensap en de garnalen. Laat dit 15 minuten marineren. Spies de garnalen aan de satéprikkers.
  • Meng voor de dipsaus de mayonaise met de zure room, ½ eetlepel citroensap, 1 fijngeperst teentje knoflook, ½ eetlepel citroensap en de fijngehakte koriander. Breng op smaak met zout en peper.
  • Gril de garnalenspiesjes rondom op het directe gedeelte van de barbecue. Serveer met de dipsaus.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...