
Zalm in limoncellosaus
Equipment
- cederhouten plank
Ingrediënten
- 600 g zalmfilet
- 250 ml limoncello
- 10 g grof zeezout
- rasp van 1 citroen
- een paar muntblaadjes ter garnering
- limoncellosaus
- 2 el lemoncurd
- 50 ml limoncello
- sap van 1 citroen
Instructies
- Maak een marinade van de limoncello, het zout en de citroenrasp. Bewaar de citroen.
- Snijd de zalmfilet in 4 stukken en leg in een schaal. Giet de limoncellomarinade erbij, dek dit af en laat de zalm 3 uur in de koelkast marineren.
- Week de plank minstens een half uur in koud water. Verwarm je barbecue voor op 150°C en richt hem in voor de indirecte methode. Haal zodra de barbecue op temperatuur is de plank uit het water. Maak de limoncellosaus door de lemoncurd, limoncello en het citroensap met elkaar te mengen. Zet in de koelkast.
- Leg nu de zalmfilets op de plank met een plakje citroen erop, op het indirecte gedeelte van de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue. Laat de zalm garen tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
- Haal de zalm van de plank en laat deze 5 minuten rusten. Serveer de zalm met de limoncellosaus en de fijngehakte muntblaadjes.