
Gerookte mosselen
Equipment
- Gietijzeren pan (Dutch Oven)
- 1 handjevol appelrookhout
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 75 g gezouten roomboter
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 5 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 dl witte wijn
Instructies
- Steek de barbecue aan en breng hem naar een temperatuur van 180°C.
- Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.
- Snijd de rode ui en knoflook fijn. Zet de pan in de barbecue en laat deze even op temperatuur komen. Voeg de roomboter toe en laat deze smelten. Als de roomboter gaat bruisen voeg je de fijngesneden rode ui en knoflook toe.
- Zodra de uitjes glazig worden voeg je de tijm, rozemarijn en laurier toe. Fruit dit even mee.
- Doe de mosselen erbij en laat dit even een minuutje staan. Blus het geheel af met de witte wijn.
- Voeg het rookhout toe en sluit de deksel. Stoof en rook de mosseltjes voor ongeveer 7-10 minuten en haal de pan van de barbecue. Als de mosselen openstaan zijn ze klaar. Serveer direct.