Gerookte mosselen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord mosselen, vis
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan (Dutch Oven)
  • 1 handjevol appelrookhout

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 75 g gezouten roomboter
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 dl witte wijn

Instructies

  • Steek de barbecue aan en breng hem naar een temperatuur van 180°C.
  • Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.
  • Snijd de rode ui en knoflook fijn. Zet de pan in de barbecue en laat deze even op temperatuur komen. Voeg de roomboter toe en laat deze smelten. Als de roomboter gaat bruisen voeg je de fijngesneden rode ui en knoflook toe.
  • Zodra de uitjes glazig worden voeg je de tijm, rozemarijn en laurier toe. Fruit dit even mee.
  • Doe de mosselen erbij en laat dit even een minuutje staan. Blus het geheel af met de witte wijn.
  • Voeg het rookhout toe en sluit de deksel. Stoof en rook de mosseltjes voor ongeveer 7-10 minuten en haal de pan van de barbecue. Als de mosselen openstaan zijn ze klaar. Serveer direct.

Video

Notities

Wij gebruiken

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...