Gerookte mosselen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord mosselen, vis
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan (Dutch Oven)
  • 1 handjevol appelrookhout

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 75 g gezouten roomboter
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 dl witte wijn

Instructies

  • Steek de barbecue aan en breng hem naar een temperatuur van 180°C.
  • Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.
  • Snijd de rode ui en knoflook fijn. Zet de pan in de barbecue en laat deze even op temperatuur komen. Voeg de roomboter toe en laat deze smelten. Als de roomboter gaat bruisen voeg je de fijngesneden rode ui en knoflook toe.
  • Zodra de uitjes glazig worden voeg je de tijm, rozemarijn en laurier toe. Fruit dit even mee.
  • Doe de mosselen erbij en laat dit even een minuutje staan. Blus het geheel af met de witte wijn.
  • Voeg het rookhout toe en sluit de deksel. Stoof en rook de mosseltjes voor ongeveer 7-10 minuten en haal de pan van de barbecue. Als de mosselen openstaan zijn ze klaar. Serveer direct.

Video

Notities

Wij gebruiken

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...