Gerookte mosselen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord mosselen, vis
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan (Dutch Oven)
  • 1 handjevol appelrookhout

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 75 g gezouten roomboter
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 dl witte wijn

Instructies

  • Steek de barbecue aan en breng hem naar een temperatuur van 180°C.
  • Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.
  • Snijd de rode ui en knoflook fijn. Zet de pan in de barbecue en laat deze even op temperatuur komen. Voeg de roomboter toe en laat deze smelten. Als de roomboter gaat bruisen voeg je de fijngesneden rode ui en knoflook toe.
  • Zodra de uitjes glazig worden voeg je de tijm, rozemarijn en laurier toe. Fruit dit even mee.
  • Doe de mosselen erbij en laat dit even een minuutje staan. Blus het geheel af met de witte wijn.
  • Voeg het rookhout toe en sluit de deksel. Stoof en rook de mosseltjes voor ongeveer 7-10 minuten en haal de pan van de barbecue. Als de mosselen openstaan zijn ze klaar. Serveer direct.

Video

Notities

Wij gebruiken

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...