Creoolse gambaburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken creools
Trefwoord broodje hamburger, creools, gamba, garnalen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 little gem
  • 1 avocado
  • aoili

gambaburger

  • 500 g schoongemaakte gamba’s
  • ½ rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • 15 g peterselie
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • beetje paneermeel
  • 1 tl olijfolie

creoolse rub

  • 2 el uienpoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el witte peper
  • 1 el cayennepeper
  • 5 el paprika
  • 3 el zout

Instructies

  • Maak de creoolse rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Doe in een potje.
  • Snipper de rode paprika en de sjalotjes. Hak de peterselie fijn en doe in de kom.
  • Hak nu de gamba’s fijn en doe ook in de kom. Voeg daarbij de overige ingrediënten en 1 eetlepel van de Creoolse rub.
  • Dek de kom af en zet minsten 1 uur in de koelkast.
  • Vorm met de hand vier burgers van het gamba-mengsel.
  • Richt de bbq in voor de directe en indirecte bereiding en verwarm voor op 180°C.
  • Gril de gambaburgers op het directe gedeelte ca. 3-4 minuten per kant en laat eventueel nagaren op het indirecte gedeelte.
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en gril deze kort op het directe gedeelte van de bbq.
  • Bestrijk de onderste helft van het broodje met de aioli en beleg met een blaadje sla, de gambaburger en plakjes avocado. Bestrooi met zou en peper en eventueel nog een beetje aioli en de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.

Video

Notities

Wij gebruiken de Sevo eBBQ.
Deze video is i.s.m. de Sevo eBBQ gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...