
Creoolse gambaburger
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 little gem
- 1 avocado
- aoili
gambaburger
- 500 g schoongemaakte gamba’s
- ½ rode paprika
- 2 sjalotjes
- 15 g peterselie
- 3 el mayonaise
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl mosterd
- 1 tl citroensap
- beetje paneermeel
- 1 tl olijfolie
creoolse rub
- 2 el uienpoeder
- 2 el knoflookpoeder
- 2 el gedroogde oregano
- 2 el gedroogde basilicum
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el zwarte peper
- 1 el witte peper
- 1 el cayennepeper
- 5 el paprika
- 3 el zout
Instructies
- Maak de creoolse rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Doe in een potje.
- Snipper de rode paprika en de sjalotjes. Hak de peterselie fijn en doe in de kom.
- Hak nu de gamba’s fijn en doe ook in de kom. Voeg daarbij de overige ingrediënten en 1 eetlepel van de Creoolse rub.
- Dek de kom af en zet minsten 1 uur in de koelkast.
- Vorm met de hand vier burgers van het gamba-mengsel.
- Richt de bbq in voor de directe en indirecte bereiding en verwarm voor op 180°C.
- Gril de gambaburgers op het directe gedeelte ca. 3-4 minuten per kant en laat eventueel nagaren op het indirecte gedeelte.
- Snijd de hamburgerbroodjes open en gril deze kort op het directe gedeelte van de bbq.
- Bestrijk de onderste helft van het broodje met de aioli en beleg met een blaadje sla, de gambaburger en plakjes avocado. Bestrooi met zou en peper en eventueel nog een beetje aioli en de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.