Magic Mushrooms van de kersen rookplank

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord champignon, kersenhout, kersenplank, rookplank, rookplankje
Bereidingstijd 45 minuten

Equipment

  • 1x cherry rookplank

Ingrediënten

  • 8 grote witte champignons
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek
  • 1-2 bollen mozzarella
  • 50 g groene pesto
  • snufje gerookt paprikapoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Borstel de champignons schoon (niet met water wassen) en verwijder de steel.
  • Snijd aan de bolle kant van de champignons een klein plakje af zodat er een platte kant ontstaat waar hij goed op kan blijven staan.
  • Vul de champignons met de in blokjes gesneden mozzarella en verdeel de pesto eroverheen.
  • Wikkel om elke champignon een plakje ontbijtspek en bestrooi met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
  • Gril de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de champignons op de voorgegrilde zijde van de plank en sluit de deksel. De champignons zijn klaar als het spek mooi is gekleurd en de mozzarella is gesmolten. Afhankelijk van je bbq en de grootte van je champignons, duurt dit ca. 20 minuten.
  • Serveer vanaf de plank met wat rucola en geroosterd brood.

Video

Notities

Wij gebruiken de kersen rookplank van Rookplankje.nl
Deze video is i.s.m. Rookplankje.nl gemaakt.
 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...