
Magic Mushrooms van de kersen rookplank
Equipment
- 1x cherry rookplank
Ingrediënten
- 8 grote witte champignons
- 8 plakken gerookt ontbijtspek
- 1-2 bollen mozzarella
- 50 g groene pesto
- snufje gerookt paprikapoeder
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
- Borstel de champignons schoon (niet met water wassen) en verwijder de steel.
- Snijd aan de bolle kant van de champignons een klein plakje af zodat er een platte kant ontstaat waar hij goed op kan blijven staan.
- Vul de champignons met de in blokjes gesneden mozzarella en verdeel de pesto eroverheen.
- Wikkel om elke champignon een plakje ontbijtspek en bestrooi met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
- Gril de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de champignons op de voorgegrilde zijde van de plank en sluit de deksel. De champignons zijn klaar als het spek mooi is gekleurd en de mozzarella is gesmolten. Afhankelijk van je bbq en de grootte van je champignons, duurt dit ca. 20 minuten.
- Serveer vanaf de plank met wat rucola en geroosterd brood.