
Cheeseburger-pizza
Equipment
- deegroller
- pizzasteen
Ingrediënten
- 1 kant-en-klare deegbol
- 70 g geraspte cheddar
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 50 g augurk
- 100 g rundergehakt
- 1 el hamburgerkruiden
- ¼ krop ijsbergsla
hamburgersaus
- 120 g zure room
- 1 el ketchup
- 1 el mosterd
- scheutje augurkenzuur
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor in een warme barbecue (ca. 220°C).
- Snijd de tomaat in kleine blokjes, de ui in ringen en de augurk in plakjes.
- Meng het gehakt met de hamburgerkruiden.
- Rol het pizzadeeg uit en vorm een ronde pizza die past op de pizzasteen.
- Maak de hamburgersaus door de ingrediënt met elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- Besmeer de pizza met de hamburgersaus en houd wat achter.
- Beleg de pizza met de cheddar, tomaat, ui en augurken. Verdeel hierover het gehakt.
- Bak de pizza op de pizzasteen in 8-10 minuten mooi knapperig.
- Verdeel de dungesneden ijsbergsla erover en besprenkel met de hamburgersaus. Serveer direct.