Kefta tajine

Recept afdrukken
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan
  • taijne

Ingrediënten

  • naanbrood
  • koriander en peterselie ter garnering

gehaktballetjes

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 3 el peterselie
  • 3 el gehakte koriander
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 50 ml sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • peper

saus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 paprika’s
  • 3 el olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml water
  • 60 ml sojasaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl suiker
  • 4 eieren
  • peper

Instructies

  • Snipper voor de gehaktballetjes de ui en knoflook. Meng alle ingredienten voor de balletjes met elkaar en vorm er kleine balletjes van.Zet apart. Snipper voor de saus de ui en knoflook. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  • Zet de tajine op de barbecue. Zet de barbecue aan. Verhit olie in een tajine op middelhoog vuur. Bak daarin de uien, knoflook en paprika voor 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes, water en sojasaus toe. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, suiker en peper en breng op smaak met paprika, komijn, peper en suiker. Zet de deksel op de tajine. Kook de saus en laat 10 minuten sudderen.
  • Voeg gehaktballetjes toe en laat 10-15 minuten sudderen. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven. Laat ze afgedekt garen tot de eieren de gewenste consistentie hebben. Serveer Kefta tajine naar wens met naanbrood en garneer met peterselie en koriander.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...