
Kefta tajine
Equipment
- gietijzeren koekenpan
- taijne
Ingrediënten
- naanbrood
- koriander en peterselie ter garnering
gehaktballetjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g rundergehakt
- 3 el peterselie
- 3 el gehakte koriander
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijn
- 1 tl kaneel
- 50 ml sojasaus
- 3 el olijfolie
- peper
saus
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 paprika’s
- 3 el olijfolie
- 400 g tomatenblokjes
- 100 ml water
- 60 ml sojasaus
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl suiker
- 4 eieren
- peper
Instructies
- Snipper voor de gehaktballetjes de ui en knoflook. Meng alle ingredienten voor de balletjes met elkaar en vorm er kleine balletjes van.Zet apart. Snipper voor de saus de ui en knoflook. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
- Zet de tajine op de barbecue. Zet de barbecue aan. Verhit olie in een tajine op middelhoog vuur. Bak daarin de uien, knoflook en paprika voor 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes, water en sojasaus toe. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, suiker en peper en breng op smaak met paprika, komijn, peper en suiker. Zet de deksel op de tajine. Kook de saus en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg gehaktballetjes toe en laat 10-15 minuten sudderen. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven. Laat ze afgedekt garen tot de eieren de gewenste consistentie hebben. Serveer Kefta tajine naar wens met naanbrood en garneer met peterselie en koriander.