
Dutch pig shots
Ingrediënten
- 1 rookworst
- ca. 12 plakken dik ontbijtspek
- 1 el jalapenos uit een pot
- 1 el roomkaas
- barbecuerub naar keuze
- barbecuesaus naar keuze
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
- Meng de roomkaas met 1 el barbecuerub en de fijngesneden jalapeños.
- Gril de rookworst eerst kort op de barbecue voor even een grillstreep.
- Snijd de rookworst in stukjes van 2-3 cm. Snijd het spek door het midden en wikkel dit om het plakje rookworst. Het spek steekt boven de rookworst uit, steek vast met een prikker. Vul dat openstaande gedeelte op met het roomkaasmengsel en strooi er nog een beetje rub over.
- Zet de pig shots op het indirecte gedeelte van de barbecue (gebruik eventueel een schaal) en gaar totdat het spek mooi knapperig is. Haal ze eruit en doe er een beetje barbecuesaus over. Serveer direct.
Video
Notities
- cocktailprikkers
- ovenbestendige schaal