Dutch pig shots

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Trefwoord barbecue snack, rookworst, rub
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 rookworst
  • ca. 12 plakken dik ontbijtspek
  • 1 el jalapenos uit een pot
  • 1 el roomkaas
  • barbecuerub naar keuze
  • barbecuesaus naar keuze

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Meng de roomkaas met 1 el barbecuerub en de fijngesneden jalapeños.
  • Gril de rookworst eerst kort op de barbecue voor even een grillstreep.
  • Snijd de rookworst in stukjes van 2-3 cm. Snijd het spek door het midden en wikkel dit om het plakje rookworst. Het spek steekt boven de rookworst uit, steek vast met een prikker. Vul dat openstaande gedeelte op met het roomkaasmengsel en strooi er nog een beetje rub over.
  • Zet de pig shots op het indirecte gedeelte van de barbecue (gebruik eventueel een schaal) en gaar totdat het spek mooi knapperig is. Haal ze eruit en doe er een beetje barbecuesaus over. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • cocktailprikkers
  • ovenbestendige schaal

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...