Dutch pig shots

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Trefwoord barbecue snack, rookworst, rub
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 rookworst
  • ca. 12 plakken dik ontbijtspek
  • 1 el jalapenos uit een pot
  • 1 el roomkaas
  • barbecuerub naar keuze
  • barbecuesaus naar keuze

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Meng de roomkaas met 1 el barbecuerub en de fijngesneden jalapeños.
  • Gril de rookworst eerst kort op de barbecue voor even een grillstreep.
  • Snijd de rookworst in stukjes van 2-3 cm. Snijd het spek door het midden en wikkel dit om het plakje rookworst. Het spek steekt boven de rookworst uit, steek vast met een prikker. Vul dat openstaande gedeelte op met het roomkaasmengsel en strooi er nog een beetje rub over.
  • Zet de pig shots op het indirecte gedeelte van de barbecue (gebruik eventueel een schaal) en gaar totdat het spek mooi knapperig is. Haal ze eruit en doe er een beetje barbecuesaus over. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • cocktailprikkers
  • ovenbestendige schaal

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...