In wijn gestoofde wangetjes met rode bietjes en aardappelspiesjes

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord sudderen, wangen
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 ossenwangen of varkenswangen
  • olijfolie
  • 1 zak oepgroenten met o.a. wortelen, prei, selderij en ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • een paar takjes verse tijm en rozemarijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 fles rode wijn
  • 500 ml runderfond
  • 1-2 verse rode bietjes
  • zout en peper

Instructies

  • Verwijder de zeentjes en het overtollig vet van de wangetjes.
  • Verwarm de Dutch Oven en bak in een scheut olie op hoog vuur de wangetjes rondom kort aan. Voeg de soepgroenten, tomatenpuree en de verse kruiden toe. Fruit dit kort mee. Blus af met rode wijn en runderfond. Zet de deksel op de Dutch Oven en leg hierop een aantal briketten. Laat dit gerecht 1 uur stoven. De wangetjes moeten mals zijn maar niet helemaal doorgekookt.
  • Leg tegelijkertijd de rode bietjes direct in de briketten. Laat deze in 1 uur gaar worden, de buitenkant zal helemaal zwart zijn. Verwijder vervolgens deze buitenste schil. Snijd van de zachte binnenkant mooie dunne plakjes. Breng deze plakjes op smaak met zout en peper.
  • Wikkel voor de aardappelspiesjes de partjes met spek en prik ze aan een satéstokje. Prik er ca. 4-6 per stokje. Gril de spiesjes in 3-4 minuten per kant op de barbecue.
  • Haal de ossenwangetjes uit de saus en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op een bord met een beetje saus, de plakjes rode biet en het gegrilde aardappelspiesje.

Notities

Extra nodig
  • Dutch Oven
  • houten satéprikkers

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...