In wijn gestoofde wangetjes met rode bietjes en aardappelspiesjes

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord sudderen, wangen
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 ossenwangen of varkenswangen
  • olijfolie
  • 1 zak oepgroenten met o.a. wortelen, prei, selderij en ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • een paar takjes verse tijm en rozemarijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 fles rode wijn
  • 500 ml runderfond
  • 1-2 verse rode bietjes
  • zout en peper

Instructies

  • Verwijder de zeentjes en het overtollig vet van de wangetjes.
  • Verwarm de Dutch Oven en bak in een scheut olie op hoog vuur de wangetjes rondom kort aan. Voeg de soepgroenten, tomatenpuree en de verse kruiden toe. Fruit dit kort mee. Blus af met rode wijn en runderfond. Zet de deksel op de Dutch Oven en leg hierop een aantal briketten. Laat dit gerecht 1 uur stoven. De wangetjes moeten mals zijn maar niet helemaal doorgekookt.
  • Leg tegelijkertijd de rode bietjes direct in de briketten. Laat deze in 1 uur gaar worden, de buitenkant zal helemaal zwart zijn. Verwijder vervolgens deze buitenste schil. Snijd van de zachte binnenkant mooie dunne plakjes. Breng deze plakjes op smaak met zout en peper.
  • Wikkel voor de aardappelspiesjes de partjes met spek en prik ze aan een satéstokje. Prik er ca. 4-6 per stokje. Gril de spiesjes in 3-4 minuten per kant op de barbecue.
  • Haal de ossenwangetjes uit de saus en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op een bord met een beetje saus, de plakjes rode biet en het gegrilde aardappelspiesje.

Notities

Extra nodig
  • Dutch Oven
  • houten satéprikkers

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...