
Gegrild pastinaakstamppot
Equipment
- gietijzeren pan
- bakplaat
- blender
Ingrediënten
- 800 g aardappelen
- 800 g pastinaak
- 100 ml melk
- 150 g chorizo
- zout en peper
peterselie-olie
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 kleine witte ui
- 1 teentje knoflook
- 10 g peterselie
Instructies
- Steek de barbecue aan (180°C) en richt in voor de directe methode.
- Doe alle ingrediënten van de peterselie-olie in de blender en hak alles helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
- Schil de aardappelen. Zet een gietijzeren pan met water op de barbecue, breng aan de kook en doe de aardappelen er in, en kook ze tot ze beetgaar zijn. Schil de pastinaak en snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm.
- Leg een bakplaat op de barbecue en verdeel de pastinaak over de plaat. Gril de pastinaakblokjes tot ze mooi bruin en beetgaar zijn. Haal ze van de barbecue.
- Snijd nu de chorizo in kleine blokjes. Bak de chorizoblokjes zachtjes uit op de bakplaat.
- Stamp de aardappelen met de melk tot een mooie aardappelpuree. Meng de pastinaak door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de uitgebakken chorizo en peterselie-olie.