Gegrild pastinaakstamppot

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue, pastinaak, stamppot
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • bakplaat
  • blender

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 800 g pastinaak
  • 100 ml melk
  • 150 g chorizo
  • zout en peper

peterselie-olie

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 kleine witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g peterselie

Instructies

  • Steek de barbecue aan (180°C) en richt in voor de directe methode.
  • Doe alle ingrediënten van de peterselie-olie in de blender en hak alles helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
  • Schil de aardappelen. Zet een gietijzeren pan met water op de barbecue, breng aan de kook en doe de aardappelen er in, en kook ze tot ze beetgaar zijn. Schil de pastinaak en snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm.
  • Leg een bakplaat op de barbecue en verdeel de pastinaak over de plaat. Gril de pastinaakblokjes tot ze mooi bruin en beetgaar zijn. Haal ze van de barbecue.
  • Snijd nu de chorizo in kleine blokjes. Bak de chorizoblokjes zachtjes uit op de bakplaat.
  • Stamp de aardappelen met de melk tot een mooie aardappelpuree. Meng de pastinaak door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de uitgebakken chorizo en peterselie-olie.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...