Gegrild pastinaakstamppot

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue, pastinaak, stamppot
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • bakplaat
  • blender

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 800 g pastinaak
  • 100 ml melk
  • 150 g chorizo
  • zout en peper

peterselie-olie

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 kleine witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g peterselie

Instructies

  • Steek de barbecue aan (180°C) en richt in voor de directe methode.
  • Doe alle ingrediënten van de peterselie-olie in de blender en hak alles helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
  • Schil de aardappelen. Zet een gietijzeren pan met water op de barbecue, breng aan de kook en doe de aardappelen er in, en kook ze tot ze beetgaar zijn. Schil de pastinaak en snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm.
  • Leg een bakplaat op de barbecue en verdeel de pastinaak over de plaat. Gril de pastinaakblokjes tot ze mooi bruin en beetgaar zijn. Haal ze van de barbecue.
  • Snijd nu de chorizo in kleine blokjes. Bak de chorizoblokjes zachtjes uit op de bakplaat.
  • Stamp de aardappelen met de melk tot een mooie aardappelpuree. Meng de pastinaak door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de uitgebakken chorizo en peterselie-olie.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...