
Ciabatta
Equipment
- keukenmachine (eventueel)
Ingrediënten
- 1 kg eiwitrijke bloem 100% (12% proteïne)
- roggebloem voor bestuiven alternatief tarwebloem
- 650 ml water 65%
- 20 g verse gist 2%
- 20 g zout 2%
- 150 ml lauw inwaswater* 15%
Instructies
- Kneed of draai een deeg van alle grondstoffen, behalve het inwaswater*. Als je een dun vliesje kunt trekken van het deeg, dan het lauwe inwaswater langzaam toevoegen. Het deeg moet een temperatuur hebben van 27°C.
- Doe het deeg in een bak en laat het afgedekt op een warme plek 45 minuten rijzen.
- Stuif voldoende roggebloem op je werkbank. Leg het deeg op de bank en egaliseer het. Let op: niet fijndrukken.
- Snijd de ciabatta op de gewenste maat. Laat het brood 90 minuten narijzen. Leg het eventueel tussen keukendoeken die zijn bestoven met voldoende bloem.
- Verhit de oven of barbecue tot 230°C en bak het in 24 minuten gaar en bruin.
Notities
- Beleg het broodje met rosbief en zelfgemaakte pesto.