
Aspergepakketje met ham en mosterd
Equipment
- pizzasteen
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 8 plakjes achterham
- Mosterd
- ½ bosje basilicum
- 8 plakjes bladerdeeg
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C, richt in voor de directe methode en leg de pizzasteen erop.
- Schil de asperges, snijd 2 cm van de onderkant af en kook ze in 5 minuten net niet beetgaar. Laat ze op kamertemperatuur komen.
- Leg de plakjes achterham plat op het werkblad en smeer ze in met mosterd. Leg er een paar basilicumblaadjes op en 3-4 asperges. Vouw de plakjes dicht. Pak ze in het bladerdeeg en druk de randen aan, zodat ze bij het bakken mooi dicht blijven.
- Klop het ei los en smeer de pakketjes hiermee in. Leg de pakketjes op de pizzasteen en bak ze gedurende 15 minuten mooi goudbruin. Serveer de aspergepakketjes warm.
Notities
- pizzasteen