Aspergepakketje met ham en mosterd

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord asperges, barbecue, bladerdeeg, ham, mosterd
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • pizzasteen

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 8 plakjes achterham
  • Mosterd
  • ½ bosje basilicum
  • 8 plakjes bladerdeeg

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C, richt in voor de directe methode en leg de pizzasteen erop.
  • Schil de asperges, snijd 2 cm van de onderkant af en kook ze in 5 minuten net niet beetgaar. Laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Leg de plakjes achterham plat op het werkblad en smeer ze in met mosterd. Leg er een paar basilicumblaadjes op en 3-4 asperges. Vouw de plakjes dicht. Pak ze in het bladerdeeg en druk de randen aan, zodat ze bij het bakken mooi dicht blijven.
  • Klop het ei los en smeer de pakketjes hiermee in. Leg de pakketjes op de pizzasteen en bak ze gedurende 15 minuten mooi goudbruin. Serveer de aspergepakketjes warm.

Notities

Extra nodig
  • pizzasteen

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...