Snijd de rode kool, met bijvoorbeeld een mandoline, heel fijn. Maak een dressing van de frambozenazijn, zonnebloemolie, mosterd, honing, zout en peper. Meng dit door de rodekool en laat dit minstens een uurtje marineren in de koelkast.
Maak de truffelmayonaise door de ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper en zet koud weg.
Was en droog de sla, scheur de grote bladeren iets kleiner en zet apart.
Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
Verwijder de steel van de portobello en gril deze heel even, met de binnenkant naar beneden, op het rooster. Maak nu het mengsel voor in de portobello. Snijd de gemengde paddenstoelen, sjalotje, knoflook, bleekselderij en dadels fijn. Doe een scheutje olie in de pan en fruit alles aan.
Vul de gegrilde portobello met het mengsel en leg deze daarna een paar minuten terug op de barbecue. Snijd het hamburgerbroodje door en gril deze ook even kort op de barbecue.
Nu is het tijd om het broodje op te bouwen. Doe een lepel van de truffelmayonaise op de onderkant van het broodje, dan de sla, rodekoolsalade, de gevulde portobelloburger, weer wat truffelmayonaise en de bovenkant van het broodje. Serveer direct.