Portobelloburger met truffelmayonaise

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, burger, portobello
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan (skillet)
  • mandoline

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • olijfolie
  • 250 g gemengde paddenstoelen (shiitake, kastanjechampignons, oesterzwam)
  • 4 dadels
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 hamburgerbroodjes
  • ½ romaine sla

rodekoolsalade

  • ¼ rode kool
  • 2 el frambozenazijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl honing
  • zout en peper

truffelmayonaise

  • 2 tl truffelpuree
  • 3 el mayonnaise
  • el crème fraîche
  • 2 tl citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de rode kool, met bijvoorbeeld een mandoline, heel fijn. Maak een dressing van de frambozenazijn, zonnebloemolie, mosterd, honing, zout en peper. Meng dit door de rodekool en laat dit minstens een uurtje marineren in de koelkast.
  • Maak de truffelmayonaise door de ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper en zet koud weg.
  • Was en droog de sla, scheur de grote bladeren iets kleiner en zet apart.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Verwijder de steel van de portobello en gril deze heel even, met de binnenkant naar beneden, op het rooster. Maak nu het mengsel voor in de portobello. Snijd de gemengde paddenstoelen, sjalotje, knoflook, bleekselderij en dadels fijn. Doe een scheutje olie in de pan en fruit alles aan.
  • Vul de gegrilde portobello met het mengsel en leg deze daarna een paar minuten terug op de barbecue. Snijd het hamburgerbroodje door en gril deze ook even kort op de barbecue.
  • Nu is het tijd om het broodje op te bouwen. Doe een lepel van de truffelmayonaise op de onderkant van het broodje, dan de sla, rodekoolsalade, de gevulde portobelloburger, weer wat truffelmayonaise en de bovenkant van het broodje. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...