Portobelloburger met truffelmayonaise

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, burger, portobello
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan (skillet)
  • mandoline

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • olijfolie
  • 250 g gemengde paddenstoelen (shiitake, kastanjechampignons, oesterzwam)
  • 4 dadels
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 hamburgerbroodjes
  • ½ romaine sla

rodekoolsalade

  • ¼ rode kool
  • 2 el frambozenazijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl honing
  • zout en peper

truffelmayonaise

  • 2 tl truffelpuree
  • 3 el mayonnaise
  • el crème fraîche
  • 2 tl citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de rode kool, met bijvoorbeeld een mandoline, heel fijn. Maak een dressing van de frambozenazijn, zonnebloemolie, mosterd, honing, zout en peper. Meng dit door de rodekool en laat dit minstens een uurtje marineren in de koelkast.
  • Maak de truffelmayonaise door de ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper en zet koud weg.
  • Was en droog de sla, scheur de grote bladeren iets kleiner en zet apart.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Verwijder de steel van de portobello en gril deze heel even, met de binnenkant naar beneden, op het rooster. Maak nu het mengsel voor in de portobello. Snijd de gemengde paddenstoelen, sjalotje, knoflook, bleekselderij en dadels fijn. Doe een scheutje olie in de pan en fruit alles aan.
  • Vul de gegrilde portobello met het mengsel en leg deze daarna een paar minuten terug op de barbecue. Snijd het hamburgerbroodje door en gril deze ook even kort op de barbecue.
  • Nu is het tijd om het broodje op te bouwen. Doe een lepel van de truffelmayonaise op de onderkant van het broodje, dan de sla, rodekoolsalade, de gevulde portobelloburger, weer wat truffelmayonaise en de bovenkant van het broodje. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...