Portobelloburger met truffelmayonaise

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, burger, portobello
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan (skillet)
  • mandoline

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • olijfolie
  • 250 g gemengde paddenstoelen (shiitake, kastanjechampignons, oesterzwam)
  • 4 dadels
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 hamburgerbroodjes
  • ½ romaine sla

rodekoolsalade

  • ¼ rode kool
  • 2 el frambozenazijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl honing
  • zout en peper

truffelmayonaise

  • 2 tl truffelpuree
  • 3 el mayonnaise
  • el crème fraîche
  • 2 tl citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de rode kool, met bijvoorbeeld een mandoline, heel fijn. Maak een dressing van de frambozenazijn, zonnebloemolie, mosterd, honing, zout en peper. Meng dit door de rodekool en laat dit minstens een uurtje marineren in de koelkast.
  • Maak de truffelmayonaise door de ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper en zet koud weg.
  • Was en droog de sla, scheur de grote bladeren iets kleiner en zet apart.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Verwijder de steel van de portobello en gril deze heel even, met de binnenkant naar beneden, op het rooster. Maak nu het mengsel voor in de portobello. Snijd de gemengde paddenstoelen, sjalotje, knoflook, bleekselderij en dadels fijn. Doe een scheutje olie in de pan en fruit alles aan.
  • Vul de gegrilde portobello met het mengsel en leg deze daarna een paar minuten terug op de barbecue. Snijd het hamburgerbroodje door en gril deze ook even kort op de barbecue.
  • Nu is het tijd om het broodje op te bouwen. Doe een lepel van de truffelmayonaise op de onderkant van het broodje, dan de sla, rodekoolsalade, de gevulde portobelloburger, weer wat truffelmayonaise en de bovenkant van het broodje. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...